MITEN SINÄ RENTOUDUT?

Vaikka en juoksekaan pää kolmantena jalkana työhommissa joka päivä, kaipaa sielu sekä ruumis aika ajoin suoranaista nollausta. Itselleni se tarkoittaa tekemistä hiljalleen, samoilua luonnossa sekä olemista vaan: sellaista päämäärätöntä liikuskelua. Jokin täysin turhanpäiväinen puuhastelu, vaikkapa pienten kivien keräily rannalla kuljeskellen, saa omat ajatukset nollaantumaan. Oman aikansa se ottaa, koska alkuun päässä pyörii kaikkea pientä ajatuksenpoikasta ja ei meinaa saada otetta irti päivän askareista, mutta kohta huomaan vain samoilevani ja nauttivani tuosta vallan kovin.


Yksi ihana, mutta samalla pieni rasitekin, on kamerani. Monet kerrat jätän sen tarkoituksella kotiin vaikka haikailen sen perään jo melkein heti ensimmäisen kurvin jälkeen. Huomaan nimittäin, että oma nollausretkeni vaikkapa laavulle perheen kanssa, menettää osin merkityksensä, koska minun retkeni meinaa näkyä kameran läpi. Niin. Haluan toki muistoja omasta perheestäni ja meidän seikkailuista, mutta haluan myös nauttia niistä hetkistä ihan ilman kameraakin. Ne hetket jäävät kyllä muiston syövereihin, jos ovat jäädäkseen eikä jokaista lasten askelta ja hymyä voi eikä pidä tallentaa, tai omat muistot jää saamatta ja kokemukset kokematta.  


Olenkin viimeaikoina koettanut etsiä sellaista kultaista keskitietä kameran kanssa kuljeskeluun. Tiedän jo lähtiessä, että tänään kerään muistoja vain omaan mieleeni ja muistiin, ensikerralla voidaan katsoa kameran läpi. Onneksi yhä harvemmin surkuttelen menetettyä ihanaa hetkeä, joka jäi nyt muistikortille tallentamatta vaan nautin myös siitä, että olen kokenut sen. Oma tapani rentoutua ja nollata onkin näitä pieniä kiireettömiä samoilua metsissä ja rannoilla. Välillä pysähdellään katselemaan ja ihmettelemään ja jatketaan matkaa. Siinä ei tarvitse ajatella eikä miettiä ja siinä se oma kiire nollaantuu vallan hyvin. Liikunta ja omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen on sitten asia erikseen, silloin mennään koiran kanssa pitkälle lenkille ja kiirettä pitää vetokoiran perässä pysyminen! 

You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)