UUNIN LÄMMÖSSÄ VALMISTETTUAUunissa kypsennetyt vihannekset sekä pitkään haudutetut patruoat ovat olleet joka talven parhaimpia ruokia: ne ovat todella helppo tehdä ja ruoka valmistuu kuin itsestään uunin lämmössä. Ehkä paras koskaan maistamani karjalanpaisti muhi uunissa reippaat 16h ja oli kuulkaa uskomattoman hyvää! Valinnanvaraa on moneksi, kunhan nakkelee padan sisuksiin lempiaineksiaan ja antaa muhia rauhassa. Hyvin nopeasti siellä valmistuu vaikka tomaattipohjainen, paksumpi kasvissosekeittokin, kunhan surauttaa ainekset suurinpiirtein sileäksi.

" Kyytipojaksi ei paljoa tarvitse, leipää ja voita ja illan herkut ovat valmiit. "

Oma iltojen herkku on ollut uunissa paahdetut valkosipulit, joita tuleekin tehtyä ehkä vähän turhankin usein, mutta on ne vaan niin hurjan hyviä! Tästä hehkutin jo aikaisemminkin, sen verran herrain herkkua tämä on. Siihen vaan arinalle puolikkaan sipulit ja pikkuisen öljyä kylkeen ja odottamaan. Kyytipojaksi ei paljoa tarvitse, leipää ja voita ja illan herkut ovat valmiit. Uunissa valmistuu usein myös kauden vihannekset reiluiksi lohkoiksi paloiteltuina, öljyn, hunajan sekä mausteiden pyörityksessä. Se, minkä lapsuudesta muistan eläväisesti aina piirakanpaistopäivältä, oli hiilloksen päällä paistetut ruiskuoret, joita äitini paistoi ennen varsinaista piirakanpaistoa. Se oli sellainen suomalainen versio tortillasta, josta ei siihen aikaan meillä päin tiedetty mitään. Siihen kuuman kuoren päälle siveltiin voita ja syötiin - ai että mitä herkkua! 

Löysin Ville Haapasalon ohjeen ukrainalaiseen borssikeittoon ja se pitäisi ehdottomasti kokeilla. Ehkä hiukan joudun oikomaan ohjeen kanssa ja unohdan haudutetut naudan luut ( luultavasti niissä se koko keiton taivaallisuus piileekin ), mutta uskon sen siitäkin huolimatta olevan aika melkoisen hunajaista tavaraa!

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)