PÄÄSIÄISMUNIA KEITTÄENTänäkään vuonna en sen kummempia pääsiäiskoristeluita kotiin laita, mennään ihan niillä vanhoilla ja pienillä DIY jutuilla. Sulat sekä koristemunat ovat ehkä ne näkyvin elementti kodissa, joista voi päätellä meneillä olevan juhlapyhän: ja tietysti ne ihanat pikku virpojat, jotka innokkaina odottavat virpomareissuja. Nyt pieninkin on jo sen ikäinen, että ymmärtää jo tämänkin päälle niin tiedossa on taatusti odotuksen tunnetta sekä pientä jännityksen kipinää :)

Pääsiäismunia on tullut tehtyä niin  betonista kuin valmiista muoteistakin värjättynä, mutta tällä kertaa päätin mennä siitä mistä aita on matalin ja keitellä koristeet suoraan omasta keittiöstä. Kasvivärjäys ja ekologisuus nostaa päätään turhanpäiväisessä materianhaalimisessa, ja mielestäni kaikista juhlapyhistä ei todellakaan tarvitse tehdä materialismin juhlaa - saati mistään. Karsastan jokavuotisia uusia koristeita uuden teeman mukaan tms. vaan koetan kierrättää vanhoja, olemassa olevia juttuja. Tässä kohtaa todettakoon, että vähän tuo ajatus hukkaan heitetyistä kananmunista kirpaisi, eihän nämä syötäviä enää ole, kun koristeina pöydällä oleilevat. Olettaisin, että se pienempi paha on muutaman munan kompostointi kuitenkin. Toki voisi kokeilla, kuinka nämä onnistuvat tyhjillä kuorilla, silloin sisällön voisi käyttää vaikka siihen pääsiäiskakkuun!

 "Muutaman munan otin aikaisemmin pois keitoksesta ja osan annoin 
olla oikein pitkään keittovedessä
 ja niistä tulikin ihanan tummansävyisiä!"

Mikäli tämä ei aiheuta hirveän huonoa omaatuntoa kanssasisustajissa niin kerron teille tähän helpon ohjeen näiden kanamunien koristeluun:

Kananmunia
Pinaatin tms. lehtiä
Mustikoita ( itse käytin pakkasesta ylivuotisia jämiä )
Keitetään, kunnes väri on tummuusasteeltaan halutunlainen

Sen kummempaa hyötyä en pinaatinlehdistä huomannut, kuin sen, että niiden liimautuessa munankuoreen kiinni keiton aikana, värjäytyi kuori niissä kohden hennommin. Tästä johtuen munista tuli tuollaisia marmoripintaisia. Myös kääntely ja pyörittely lusikalla keittämisen aikana rapsutteli kivoja kuvioita kananmuniin. Muutaman munan otin aikaisemmin pois keitoksesta ja osan annoin olla oikein pitkään keittovedessä ja niistä tulikin ihanan tummansävyisiä!

Mitä mieltä olette, meneekö kokeiluun? :)

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)