MILLAINEN SISUSTUS, MILLAINEN HINTA?Sisustaminen on kiehtonut ja innostanut minua aina, ihan siitä saakka, kun 16 vuotiaana muutin pois kotoa omaan asuntoon. Silloin 90- luvun lopulla ei sisustaminen ollut todellakaan mikään juttu tai iso asia ainakaan meillä päin enkä edes muista koskaan missään huonekaluliikkeessä käyneeni. Silloin mentiin sillä mitä sukulaisilta sai ja mitä kirppareilta tai Tiimarista löytyi. Siitäkin huolimatta oma näkemykseni sisustamisesta oli jotain muuta, kuin " tuoli on istumista varten ja pöytä kun pöytä, kunhan sen äärellä voi syödä" - ehei, silloinkin estetiikka nostatteli hienosti päätään niissä raameissa, mihin silloin pystyi.


Oma suhteeni rahaan on aina ( lukuunottamatta yhtä jaksoa, jolloin olin ensimmäistä kertaa kunnon töissä ja ensimmäinen oma asunto alla ) neutraali: meillä ei sitä juurikaan ole koskaan ollut ja asuminen kahdestaan 17 vuotiaana vuotta nuoremman siskoni kanssa on taputellut elämisen polut melko kapeiksi ja epätasaisiksi. Lapsilisät/opintotuet olivat meidän varat ja käytettiin niinkin paljon kun huimat 50mk viikossa ruokaan. Mutta sitä ei osaa kaivata mitä ei koskaan ole ollut enkä muista, että olisin tuntenut koskaan jääneeni mistään paitsi.

"Sopiva sekoitus hiukan hinnakkaampaa designia sekoitettuna omaperäisyyten on se juttu, joka miellyttää omaa silmää ja jossa viihdyn"

Oma mieltymykseni sisustamisessa tälläiseen scandirustic-tyyliin, modernin ja kirppistelyn yhdistelyyn juontaa juurensa varmasti noilta ajoilta saakka. Sopiva sekoitus hiukan hinnakkaampaa designia sekoitettuna omaperäisyyten on se juttu, joka miellyttää omaa silmää ja jossa viihdyn. Ehkä, jos rahaa olisi käytettävissä eri tavalla, saattaisi sisustuskin olla erilainen? 

Blogeissa on kirjoitettu paljon rahasta ja sisustamisesta ja yksi lähestymistapa tähän on ollut listaus siitä paljonko olohuoneen sisustamiseen on käytetty rahaa ja mihin se on kulunut. Pinossa blogin Essi sekä Coffee table diaron tätä asiaa käsitellee omissa blogeissaan ja minäkin ajattelin nyt avata hiukan teille sitä, miten ja mihin täällä eurot ovat käytetty:
Musta lipasto 50e
Poronsarvet saatu
Taulu + kehys 23e
Lyhty 28e
Pientavara lipaston päällä / sisällä pääosin kirpparilta yht. noin 30e

Olohuoneen pöytä 40e

Maljakko 28e
Puinen käsi 5e
Kynttelikkö 45e
Lintu 1e 

Matot yht.140e

Thonet - tuoli 20e
Laverisohva + patjat 110€
Pellavapääliset yht. 130€
Sisätyynyt 35€
Valkea sivupöytä 25e
Ikean seinävalaisin 20e
Pyöreä peili 30e
Viltti 30€
DIY viltti 12€

Pellavaverhot 120€

Sisustustyynyt 50€
Pasila  lattiavalaisin 140€
Diy kattovalaisin n.30€
Parolan rottinkituoli 190€
Lampaantalja 40€
Ikean tv - taso 100€
Seinähyllyt 15€
Taulut seinällä n.50€
Elloksen seinävalaisin 40e

Muu pientavara,korit, kukkaruukut ym. n. 50€

Heitto +/ - 50€

Yhteensä: 1627e

Hinnat ei välttämättä kaikista ole just pennilleen, ihan kaikkea en enää muista, mutta karkea arvio on varmasti lähellä totuutta.Pyrin ottamaan kaiken mahdollisen tavaran huomioon, joita kuvissa kuvanottohetkellä oli, jotta päästäisiin lähelle totuutta. Toki pientavara vaihtaa paikkaansa huoneesta toiseen aika ajoin, mutta en usko, että tämä summa tästä kovin kovasti muuttuu siitäkään huolimatta.

 Ja millainen tämä summa on? Äkkisältää kuulostaa jopa isolle summalle, mutta toisaalta tuo summa uppoaa kerralla vaikka pelkkään sohvaan. Mielestäni varsin hyvä verrattaen siihen, että meillä tila on aika iso ja siellä on kuitenkin ihan mukavasti tavaraa. Suurin osa on kirpputoreilta, mutta muutama ihana klassikko mahtuu joukkoon! Tästä listasta huomaa myös sen, että aika nopeasti muutamalla sisustustyynyllä saa nopeasti euron jos toisenkin kulumaan vaikka ostohetkellä hinta tuntuu vallan pienelle.

Miltäs tämä teistä kuulostaa? Olisitteko valmiita listaamaan hintalapun teidän olohuoneesta ja yllättikö summa?

You May Also Like

6 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)