TAVALLISTA SUNNUNTAITA, TAVALLISTA ARKEA

Tavallinen. Tavallinen arki tai sunnuntai tai ilta on käsite, joka saa monet ajattelemaan, ettei tässä tapahdu mitään: kaikki on tasaista ja paksua, vailla seikkailua tai uusia kokemuksia - on vaan tavallista. Että joskus pitäisi repäistä ja seikkailla, kokea uutta ja testata rajoja, antaa enemän ja kokea jotain enennennäkemätöntä. Tavallinen elämä on tylsää ja tasaista, ilman huippukohtia, ilman yllätyksellisyyttä. 

Katselin päivällä hetken pienintä tapaustamme: miten hurjasti pelkkä päivällä näkyvä kuu taivaalla sai aikaan riemua. Tai miten matka mummolaan oli tapahtuma, joka tapahtuisi ensi kertaa, onnen ja jännityksen sekaisena tunteena. Kuuntelin päivän mittaan sanoja ihanaa, mahtavaa, äiti katso, huraa jee, tilanteissa, jotka olivat tuiki tavallisia.

" Ehkä tekisi hyvää välillä kokea maailma lasten silmin. 
Avata ne kaikki pienet, herkät tuntosarvet ja pysähtyä katsomaan maailmaa läheltä eikä aina kurottaa kauas. "

Jäin näitä hetkiä miettimään ja pohtimaan. Miten vähän me aikuiset enää koetaan riemua tai onnenkiljahduksia arjen keskellä. Arjen askareet hoidetaan jo selkärankaan tiukasti iskostuneella tavalla, huomaamatta oikeastaan mitä sitä enää tekee - kaikki on jo niin tuttua ja monta kertaa koettua. Sipuli tuoksuu samalta joka kerta, mandariinit ovat aina yhtä oransseja ja kuu ja aurinko vuorottelevat taivaalla. Ehkä tekisi hyvää välillä kokea maailma lasten silmin. 
Avata ne kaikki pienet, herkät tuntosarvet ja pysähtyä katsomaan maailmaa läheltä eikä aina kurottaa kauas.

Sillä jos et näe kauneutta lähelläsi, jos et tunne auringon lämpöä omalla pihallasi, et maista manadariinin makeaa kitkeryyttä pöytäsi äärellä, miten nautit siitä muualla? Lapsille kaikki on uutta ja ihmeellistä, meille jo niin tavallista, ettemme sitä enää huomaa. Ehkä juuri se tekee arjesta vinhaa vauhtia juoksevan tavallisen päivän ettemme enää muista edes kuorineemme mandariinia. Ehkä meidän aikuisten pitäisi opetella taas aistimaan niitä hetkiä, joissa elämme, jotta me osaisimme nauttia niistä myös silloin, kun olemme kokemassa sitä suurinta seikkailua kaukana, kaukana kotoa.  

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)