KUINKA SINÄ SISUSTAT?
Kodin sisustus on rakentunut pikku hiljaa sopivaksi kokonaisuudeksi. Välillä mietin aika kovastikin sitä punaista lankaa, pinnasin kuvia Pinterestiin ja huokailin sisustusinspiraatioita. Varsinkin rakentamisen aikana, silloin todellakin tuntui, että avara, minimaalinen ja pelkisttetty juttu on se mitä kaipaan, mutta taisin kavata pelkästään remonttikaaoksen loppumista! Sitten jätin nämä kaikki ideakuvat ja inspiraationlähteet oikeastaan kokonaan pois ja ajattelin mennä omalla tunteella ja koettaa löytää sen oman jutun.

Itsestäni sisustajana tiedän parikin asiaa:

1. pidän klassisista, selkeistä linjoista
2. pidän kirpputorien aarteista sekä uniikeista tavaroista
3. pidän myös designtuotteista
4. DIY - jutut

Eli aika eri laidoilta löytyy sellaista, mistä itse pidän ja näitä sitten sekoitellaan keskenään sopivasti. Esimerkiksi valaisimet: meiltä löytyy parikin kappaletta Pasila - valaisimia, sitten Ikeaa ja sitten sitä omatekemää. Kaiken ei tarvitsi todellakaan olla sitä kalleinta ja muotoilultaan tunnetuinta vaan jopa se Ikean halpisvalaisin on ostettu tänne kestämään niin pitkään kun mahdollista, ei siis mikään väliaikaratkaisu. Kestävän sisustuksen ei todellakaan tarvitse olla sitä kalleinta, mutta laadukasta kylläkin. 

Se, millä tuon vaihtelua sisustukseen, on tekstiilit sekä pienet sisustustavarat. Näitä keräilen lähinnä kirppareilta ja maltillisesti: joskus ennen tuli ostettua joka tyynyn väriin sopivia tuikkukippoja Tiimarin halpahyllyiltä ja tuskailla näiden kanssa sitten jälkeenpäin..Huh, aivan turhaa touhua. Nyt pyrin taistelemaan pelkkää mielihalua vastaan vaan hankkimaan tavarat tarpeeseen - onneksi noita spontaaneja mielihalujakin on kohtuu vähän nykypäivänä. Tekstiileissäkin pyrin satsaamaan kestäviin laatuihin: halvat ja ohuet kankaat ovat kestäneet todella huonosti käytössä ja menneet nopeasti pilalle.

Vaikka sitä kuinka haluaisi hankkia jotain ikuisesti pysyvää niin eihän se aina ole mahdollista: tilanteet ja tarpeet voivat muuttua vuosien saatossa ja silloin joutuu tarkastelemaan omia sisustusratkaisujakin uudemman kerran. Lapset kasvavat tai huonejako muuttuu. Tai tietää, että muutaman vuoden päästä on tulossa remontti eikä sen takia halua tehdä kovin pysyviä tai kalliita hankintoja. Itse ainakin joudun ruokailuhuoneen kohdalla miettimään tilan toimivuutta uudelleen, kun sinne tulee ovi ulos. Toiveena on, ettei se aiheuta kuin seinäpinnan uusimista siltä osin, mutta saa nähdä, kuinka tuo ovesta kulkeminen ja oven avaaminen sujuu. Tämä on aiheuttanut hiukan päänvaivaa, sillä tila vaatisi hiukan lisävalaisua, mutta en ole hankkinut sinne juurikin tämän tulevan remontin takia mitään ylimääräistä. Nyt kuitenkin löysin tilaan sopivan täydellisen valaisimen, jota täytyy harkita huolella: sen kun pitäisi sopia sinne myös remontin jälkeenkin.

Kaiken kaikkiaan sisustaminen on eläväistä ja muuttuvaa, mutta pidempiä ja kestäviä ratkaisuja kannattaisi tehdä mahdollisiman paljon. Ihan vaikka jättämällä ne tyynyihin mätsäävät tuikkukipot kaupan hyllylle :)

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)