KEITTIÖN HITAAT MUUTOSTYÖT
Nyt mennään vähän jouluisilla kuvilla, mutta nämä on viimeisimmät kuvat keittiöstä, joten tällä mennään :) Taitaa olla jo parisen vuotta_tai vuosi jo ainakin_ kun viimeksi olen meidän keittiön remonteista kertonut. Tosiaan ihan alkujaan tähän tilaan piti mahduttaa myös ruokailuryhmä, joten huhhuh, aika ahtaaksihan se meni. Laajennuksen takia puhkottiin keittiöstä kulku uudelle puolelle ja samalla siirrettiin ruokailu toiseen tilaan, että saadaan vähän enemmän työskentelytilaa keittiöön.

Meillähän tämä keittiö on aina ollut sellainen "haluaisin rempata" - tila, mutta kaapistot kun ovat kuitenkin niin hyvässä kunnossa, niin jotenkin tuntuu turhalta laittaa rahaa isompiin remontteihin. Laajennuksen rakentaminen kuitenkin aiheutti kaaoksen keittiössä, seiniä piti repiä auki ja uusi sähköjä täytyi vetää tilasta läpi, joten väkisinkin piti siistiä paikkoja. Mentiinkin sitten aika pitkälti sillä, mitä jo oli eli raakalautaseinä vedettiin kokonaan esille ja maalattiin kuultoharmaaksi, poistettiin toinen yläkaapisto tuomaan keveyttä tilaan ( tästä tulikin sitten aika mielenkiintoinen juttu esille ) ja rakennettiin kotelointi sähköille ja tähän samalla alasvalot. Ja se mielenkiintoinen juttu oli se, että huomattiin, että nuo alakaapistot on joko asennettu vinoon tai seinä on vino, sillä seinän ja kaapiston väliin jää parin sentin rako, joka kapenee ikkunaa kohden - tämä kun oli piilotettu kaapistojen välitilassa olevan levyn alle. Eli pieni ongelma siinä meillä nyt, mutta kappas vaan sitä on tottunut siihenkin. Tämähän korjaantuisi uudella keittiötasolla ( ainakin näin olen ajatellut!), joka onkin ollut tehtävälistalla jo tovin. Tuo  maalattu taso ei järin siisti enää ole, joten uudelle tasolle olisi tarvetta.

Sähköremontin yhteydessä asennettiin tason päälle myös kaksi valaisinta, jotka antavat kaivattua lisävaloa työskentelyyn. Mutta, se suurin ja ehkä parhain ratkaisu I K I N Ä on tuossa puuhellan äärellä: tuo nurkkaus on ollut ihan alusta saakka sellainen raskas ja rasittava nurkkaus. Varmaan jossain vanhoissa blogiteksteissä siitä onkin vaikka mitä harmitusjuttua, mutta sanotaan tässä kohtaa vain näin, että on ollut hemmetin epäkäytännöllinen ratkaisu asentaa liesi puuhellan kanssa samaan. Tehtiinkin sitten sellainen ratkaisu, että poistettiin koko liesi ja ostettiin tilalle "mökkimallin" induktiotaso, eli johdon päässä kulkee eikä sitä tarvitse erikseen asennella mihinkään. Syksyllä laitettiin koko kapistus vielä säilön ja ollaan menty pelkällä puuhellalla. Ihan on ollut näppärä ratkaisu :)

Samaan syssyyn poistin myös sen järkälemäisen peltihuuvan, joka tuntui syövän puolet keittiöstä olemuksellaan. Kylläpä valostui keittiö kummasti! Samalla kertaa lähti myös vanhat laatoitukset hellan ääreltä poois ja huvikseni siinä vielä kokeilla kopsauttelin, mitä rappauksen alta pilkottaa: kyllähän sieltä tuollainen ihana punatiiliseinä näyttää olevan. Pikkusen vielä meinasin sitä esiin rapsutella, mutta en kokonaan. Hankintalistalla on uusi valaisin tuohon hellan äärelle, ehkäpä jokin tallivalaisin tms. 

Itseasiassa nykyään tykkään tosi paljon tästä tilasta, vaikka vielä sellaisia pieniä juttuja olisi tehtävä: se uusi keittiötaso, valaisin, kenties messinkiset lankavetimet sekä pitäisi vielä laatoittaa hellan vieressä oleva työtaso, mutta nehän kerkeää paremmalla ajalla. Välillä miettii, että nopeammin sitä kai olisi valmista, kun kerralla ostaisi uuden ja laittaisi kaiken tip top heti, mutta jos tämä ei muuta niin ainakin kasvattaa malttia ja keskeneräisyyden sietokykyä :)

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)