ARJEN TAIKAA

* yhteistyö *

Nyt, kun työskentelen pääosin kotona, olen saanut huomata, kuinka aika pienetkin jutut vaikuttavat positiivisesti arjen keskellä. Tällä hetkellä nuorimmainen ei ole hoidossa ja oma työaikani normivirastoaikana on rajoittunut n.2h päivällä. Tämä on päiväuniaikaa ja tämä on äärimmäisen tehokasta työskentelyaikaa itselleni. Nuo pari tuntia ovat arvokkaita, ja silloin kaiken pitää sujua jouhevasti työpöydän äärellä.

Työpisteeni sijaitsee olohuoneen nurkkauksessa, joten se ei varsinaisesti ole se rauhallisin paikka. Olenkin karsinut tuon tilan mahdollisimman "tyhjäksi" niin, että kaikki mitä tarvitsen, on lähellä ja helposti löydettävissä. No, tuo vaatii vielä pientä hiomista, mutta pääasiassa työskentelyalueen pitää olla ärsyttämättä aisteja liikaa. Ja tarpeeksi neutraali ärsyttämättä liikaa olohuoneesta käsin. Yksi itselleni tärkeä, mutta pieni keino muistaa päivän tärkeät asiat, on To Do - listat. Työtilan selkeyden takia en käytä ilmoitustaulua tms. vaan olen käyttäny clipboardia, joka toimii samalla hiirimattona. Tehtävälista pysyy kivasti paikoillaan ja on nopeasti vilkaistavissa työn ohella eikä työpisteen ympäristö kuormitu liikaa lipuista ja lapuista ja pysyy seesteisenä.

Aikaisempi clipboard oli jo monen monta vuotta vanha, kulunut ja täynnä erään pikkuneidin tussinjälkiä. Joten, kun LuKLabel otti minuun yhteyttä yhteistyön merkeissä, tiesin heti valikoiman nähtyäni, mikä lähtee mukaani! Tuo syvänsininen clipboard, kultaisilla ja tikatuilla yksityiskohdilla oli juuri sopivan kokoinen ja toi kaivattua ylellisyyttä työpöydän äärelle. Enkä voinut olla huomaamatta, kuinka kauniisti tuo menee yksiin Kiurujen yön - tapetin kanssa, jota meillä on olohuoneessa. Tuo pieni tekstinpätkä clipboardin alanurkassa muistuttaakin sitten kaiken työn keskellä siitä arjen taiasta: mies on iso tuki ja turva, ja vielä näin vuosien jälkeenkin on mukava huomata, että toisessa on vielä sitä taikaa jäljellä :)


You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)