VIHREÄ SEINÄ SAI VÄISTYÄ


Ruokailutilan seinien väriksi valikoitui aikoinaan Tikkurilan Syvänne ja olen ollut todella tyytyväinen tuohon väriin! Tumma, mutta jostain syytä on sopinut tuohon pieneen ikkunattomaan tilaan ihan hurjan hyvin. Mutta, en oikein ole löytänyt tuolle sävylle kaveria, joka natsaisi sen kanssa yhteen hyvin. Ruokailutilassa kun on pari Ikean Ivar - kaappia, joiden mäntyinen pinta on jo onnistunut kellertymään sen verran pahasti, että näyttivät jo kovin tunkkaisilta vihreää seinää vasten. Enkä niihin sitä maalisävyä ole kertakaikiaan löytynyt.

Tein sitten sellaisen ratkaisun, että päätin vaihtaa seinien värin. Joka, noh, osoittautui melkoiseksi puuhaksi sekin..Jostain kumman syystä sain nimittäin päähäni, että haluan tällä kertaa seinistä vaaleat ja kaikista värilastuista valikoitui maalipönttöön K487 eli Kalsiitti. Näytti juuri sopivasti harmahtavanbeigelle värilastussa ja ei liian vaalealle, mutta tarpeeksi kuitenkin. Sen sitten vikkelään telasin seinään ja kolmatta seinää maalatessa tuntui, kuin olisi astunut betonibunkkeriin - niin tasaisen mitättömän harmaa sävy iski vasten näköä, että ahdistus oli valtaisa! Tiedättekö muuten: mitä vaaleampi seinä, sen enemän se vielä korosti sitä tosiasiaa, ettei siellä sitä ikkunaa ole. Yön yli asiaa pohdin ja koetin totutella tuohon tasapaksuun harmaaseen vaan ei se sen paremmalta näyttänyt aamullakaan.

Niin vain pakkasin lapset autoon, ajoin maalikaupoille ja jo toistamiseen yllätin itseni värivalinnalla. Siinä sitä uutta väriä seiniin maalatessa ajattelin, että saattaa joku toinenkin yllättyä, kun reissultansa kotiin saapuu. Ja mikähän se väri on? Sen te näette varsin pian, kun nappaan pari kuvaa uudistuneesta ruokailutilasta. Aikaisemmin puhuinkin siitä, että tuo tila oisi kiva sellaisena salonkityyppisenä kirjasto/sikarihuoneena ja tämä uusi seinien väri nyt entisestään korostaa tätä ajatusta. Käsittämätöntä, että satuinkin ajatumaan harmaille raiteille ajatuksieni kanssa. Instagramiin varmasti laitan jo pientä esimakua tästä, joten käykääs sieltä jo kurkkimassa :)

Nyt vaan pohdin, että mihinkäs sen lopun Kalsiitin käyttäisi? Pönttöuuni taasen saa ylleen tuon saman sävyn, mitä ruokapöydän tuoleissa on, joten kohta sekin on arvoisessaan kunnossa. Se puuha kyllä jää joulun jälkeen.

Sirpa

You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)