PARHAAT JOULUNODOTUSVINKITVanhin lapsista ei taida enää oikein Joulupukkiin uskoa, tai vahvoja epäilyksiä sen olemassaolosta on havaittu jo pidemmän aikaa. Näin ollen se Joulun suurin terä odotuksesta ja jännittävästä pukin käynnistä on hiukan jo tylsynyt ja suurta päivää maltetaan jo odottaa. Jopa niin, että joulukalenterin luukkuja ihan oikeasti jää jo avaamattakin! Mutta entäs tämä pienin? Hän ei oikein vielä ihan tarkkaan tiedä, mikä tai mitä se joulu on, mutta salaperäiset tontut sekä lahjoja tuova Joulupukki kiinnostaa kovasti. Onhan vielä ensimmäinen joulu, että neiti ymmärtää jotain kalenterinkin päälle ja kylläpä sitä odotetaankin kovasti! Ei ihan aina tosin malttaisi sinne seuraavaan aamuun odottaa..

 Siinä missä vanhin jo malttaa mielensä, pienin huokailee aamusta toiseen "joko on joulu?" Olenkin keksinyt pienen joulutarinan eräästä Vilma - neidistä, joka ei millään malttaisi odottaa aattoon. Tarinan juoni sisältää kadonneen joulupiparin, odotuksen tuskan, joulukalenterin avaamattomat luukut sekä isän, joka pelastaa joulun. Tarinaa kerrotaan päivittäin, pikkuneidin yhtyessä suureen ääneen äidin "ei vielä, pitää malttaa odottaa" - kohtiin ja riemunkiljahduksiin, kun kadonnut joulupipari löytyy. Tarina on selkeästi avannut neidille käsityksen odottamisesta edes jollain pienellä tasolla :)

Entäs äidin vinkit? No, nehän ovat glögipannu hellalla, salaiset yölliset lahjasuunnittelut, pienet joulukoristelut verkkaisesti, piparitaikina sekä ah niin paras: jouluruokien makustelu!

Kohta nimittäin paistetaan jo piirakoita :)

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)