PIPPURISET PIPARIHERKUTMeillä on kertaalleen jo kuulkaas pyöräytetty piparkakkutaikina! Ja viimeinen piparikin taisi tulla tänään aamulla syödyksi. Korstelut sentään jätettiin tekemättä, mutta kyllähän tuo kotikutoisen piaparkakkutaikinan tuoksu toi jo jouluntunnelmaa kummasti keittiöön. Tavallisten pipareiden jälkeen kokeilin jotain vähän toisenlaista: ehkä enemän aikuiseen makuun, sinne aattoillan hämäryyteen, lasten jo ollessa unilla. Tai miksei pikkujouluihinkin pieniksi suupaloiksi!

Tein nimittäin muffinssivuoassa pieniä piparikuppeja, jotka täytin tuorejuustolla ( taisi olla sipuli? ), maustoin hiukan viherpippurilla sekä päälle murustelin sinihomejuustoa. Itselleni osui ja upposi ja samalla varioin mielessäni monen montaa erilaista täytettä! Niin suolaista kuin makeaakin. Ensimmäiset paistokset olivat hiukan liian paksuja, joten jos näitä kokeilette niin kannattaa painella taikina hyvin ohueksi vuoan pohjalle eikä koko koloa täyteen vaan itse painelin noin puoleen väliin vuoan täyteen.

Näitä kyllä teen vielä uudemman kerran jouluksi, sen verran mukavia suupaloja näistä tulikin. Tosiaan tuota täytettä voi sitten varioidan oman maun mukaan lapsillekin sopivaksi. 

Sirpa

You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)