TULIKO HAUKATTUA LIIAN ISO PALA?


No kyllä. Vajaa puolitoista kuukautta sitten tein ehkä hiukan liian hätiköidyn päätöksen aloittaa monta asiaa yhtä aikaa. Siis kyllähän sitä jaksaa valvoa vajaa pari kuukautta vähän vähemmillä unilla ja päivälläkin on päikkäriaika tehdä hommia. Kovin vähän minä tiesin tulevasta.

Aloitin melkosen uhmakkaana avoimessa yliopistossa myynnin ja markkinoinnin tenttikurssin, samaan syssyyn yrittäjäkurssin, siihen päälle jonossa oli kolmet hääkuvat, lapsikuvaukset, muutaman kiinteistökuvaukset sekä henkilöstökuvaukset. Ja jottein liian helpolla päästy niin irtisanottiin vielä nuorimmaisen hoitopaikka, kun ei tässä sellasia nyt enää tarvita. Kovin vähän minä tiesin tulevasta.

Ensalkuun huomasin, että kylläpä yliopiston tenttikurssi onkin melkosen materiaalitäyteläistä tavaraa videoluennot päälle. Äkkisältään ei ihan päikkäriaika riittänytkään sen läpikahlaamiseen. Tai aikamoisen tahmeää rämpimistä se kyllä oli jo alkumetreillä. Siihen aikataulutin hääkuvat - ne tekee yöllä, helposti. Äkkiäkös sen muutama tuhatkunta kuvaa vääntää. Mummi voi totta kai kiireen tullen olla lasten kanssa, ei kyllä joka päivä ja ne tunnit menikin kuvaushommissa, mitä tupsahteli siinä mukavasti kaiken jo kuvatun päälle. Kiinteistökuvauksessa oma sääntöni on, että ne tehdään mielellään heti seuraavaksi päiväksi, että asia etenee muilla tahoilla mallikkaasti eteenpäin. No, tehdääs nämä tässä nyt kuitenkin ensin, kun muut nukkuu ja palataas sitten niihin hääkuviin. Ai niin ja se tentti. Ai niin paitsi tänään oli yrittäjäkurssi ja päälle tehtävät. Kovin vähän minä tiesin tulevasta.

Puolilleöin töitä, kello herättämään puoli kuusi, että aamulla jatketaan, ahaa, neiti päättikin just rueta kukkumaan ylös jo heti kuudelta. Ok, puolilleöin töitä, kello herättämään viideksi, ahaa, neiti päättikin just rueta kukkumaan ylös jo heti puoli kuudelta, okei eli töitä melkein puolille öin ja herätys kello 4.30...

Aamupäivän aikataulusta piti huolen pienin neiti, päikkäriaika menikin siinä isomman neidin kanssa ( tai äiti tulee kohta, teen vaan tän nopeeta ), sitten olikin jälleen ilta ja jossain välissä piti jotain lukea ja istuttiin tyttö sylissä tietokoneella, toinen teki töitä, toinen katseli lasten videoita Youtubesta, vähän asiakassähköpostiä, tarjousta ja vastailua. Sitten taas ilta ja yö ja työ ja aamu ja väsy ja kovin vähän minä tiesin tulevasta.

Tähän väliin kun sattui useampi päivä niin, ettei töihin päässyt lainkaan ( eikä suoraan sanottuna edes jaksanut kukkua joka yö ) niin huomasi, että aika valuu käsistä ja 24/7 hereilläolokaan ei enää kerkeä ottamaan kiinni menetettyä opiskeluaikaa. Niimpä, tentti on perjantaina ja opiskelumateriaalista on kahlattu 1/3 , yrittäjäkurssi puolivälissä, videoiden tiiraaminen tuottaa saman tuloksen, kuin Muumilaakson tarinat tai Teletapit, niin jostain piti karsia. Ja ai että kärsin henkisesti tästä ratkaisusta, mutta en vaan enää tiennyt, mistä taikamaailmasta revin lisätunteja vuorokauteen, jossa voisin suorittaa kaksi kurssia, työt sekä perheen. Toinen kurssi sai jäädä ( okei, ihan vähän vielä koetin pinnistää, mutta piru vie, ei niitä tunteja tule vaikka kuinka koettaisi ) ja toinen lähteä. Yrittäjähommat saa jatkua, koska se oli se tärkeämpi ja myynnin tentin taidan pyyhkiä koemielessä, jos vaikka tuurillaan. Jos vaikka.

Suuri suunnitelmani epäonnistui monen sattuman summana ja tietty senkin takia, että oikeasti olisi ollut tarve lastenhoitajalle useampanakin päivänä. Ja vain yhden kurssin tiputtaminen toi lisää aikaa roppa kaupalla: nyt on kaikki jonossa olevat työt purettu ja kuvat viimeisiä viimeviikonloppuisia hääkuvia vailla valmiit! Kovin vähän minä tiesin, mutta joskus voi ottaa askeleen taakse päin ja jatkaa matkaa askeleet tukevana eikä heikosti hoiperrellen. Siinä ei häviä mitään.

Kuvat eivä liity tapaukseen, mutta tuokoon lisäarvoa poukkoilevalle tekstille!

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)