SE HELPOIN OMENAPIIRAKKAUunia lämmittäessä tulee pakonomainen tarve ottaa irti kaikki se hyöty siitä työmäärästä, mitä uunin lämmittäminen aiheuttaa. Ja varsinkin lämmöstä. Kaikenlaista kivaa siellä saisikin tehtyä ja jos ei pataa ja kattilaa ole joka kerta sinne työntämässä, jää vähän puolinainen olo: siellä se lämpiää eikä hyötyä oteta irti! Joten täällä on sitten leivottu ja paistettu vähän huomaamatta siinä sivussa. 

Helppo ja nopea herkku on tietysti piimäpiirakka omenoilla, tällä kertaa vielä karpaloilla höystettynä: ainekset vaan sekaisin astiassa, omenaviipaleet päälle ja uuniin. Viimeksi en kerennyt kunnolla odottamaan uunin jäähtymistä ( mikä se onkin aikamoista ajoitusta sekin, uunin lämpötilojen vahtiminen ) ja taisipa uunissa olla reipas 270 astetta, mutta ihan siinä luukun kyljessä etunenässä, paistuivat piirakat kelpolailla.

Täällä on jo  muutamana aamuna ollut ihan rapsakka pakkasaamu, pihan ollessa kuurassa ja huurussa. Siinä pihalla touhuilujen jälkeen kun sisällä pistää pökköä hellaan ruuan laittoa varten, on glögipannukin melkein aina tulilla. Siinä kuumaa gllögiä siemaillessa, tuntuu arki oikeasti aika hitsin kivalle :)

Sirpa

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)