KOSKIVENETSIALAISET // FEAST OF LIGHT AND FIRE

Viikonloppu meni kolmipäiväisten synttäreiden ja Venetsialaisten merkeissä: isompi neiti mennä täytti jo kokonaiset 9 vuotta (!!!!!!!) ja sitähän juhlittiin erinnäisistä syistä johtuen kolme päivää. Äiti parka oli aika näännyksissä sunnuntaina ja koristeet roikkuvat autuaana edelleen ruokailutilassa. Eipä sen mitä, mutta juhlasankarilla oli kevyt Halloweenteema, joten tässä sitä ollaan syöty aamupalat ja iltapalat ruokailuineen hämähäkinseittien, lepakoiden ja kummitusten katveessa. 

Lauantai iltana lähdettiin vielä käymään neidin ja hänen kavereiden kanssa naapurikunnassa Enonkoskella ensikertaa järjestetyissä Koskivenetsialaisissa. Saavuttiin harmillisesti vasta seitsemän jälkeen illalla paikalle kaverisynttäreiden jälkeen, joten ei päästy laskemaan lyhtyjä koskeen. Mutta se näkymä! Ai että. Jo heti kylille saavuttaessa kynttilämeri tienvarsilla otti meidät vastaan. Tunnelma oli vähintäänkin loistelias, mutta parasta antia oli kyllä itse koski: piennar oli valaistu alusta loppuun saakka kynttilöin ja roihuin ja kosken kuohuessa näky oli mielettömän kaunis. Jotenkin tuo kynttilänvalo ja elävä tuli on vaan kertakaikkisen lumoava. Lähes säkkipimeässä illassa koetin tuota näkyä teille ikuistaa, mutta ei kuvat vedä vertoja sille, mitä tuo näky paikanpäällä oli. Lasten mielestä parasta taisi olla tanssipaikka, jonka lavalla he kävivät pyörähtelemässä tiuhaan tahtiin eikä pieni tihkusade haitannut menoa yhtään!

Wanhalle kauppiastalolle oli järjestetty mm. vaanhtokarkkien paahtamista ja taisi siellä olla lettuja ja muutakin ruokaa tarjolla paikanpäällä vierailijoille. Piipahdettiin me sielläkin lasten kanssa ja ihasteltiin Kauppiastalon upeita, vanhoja asineitä ja sisustusta sekä paahdettiin tottakai niitä vaahtokarkkeja! Ne olivatkin lasten mielestä niin hyviä, että käytiin vielä kaupasta oma pussi ja paahdettiin vähän lisää :)

Toivottavasti Koskivenetsialaiset saavat ensivuonna jatkoa, sillä tälläisiä juttuja tarvitaan: pieniä, mutta suuria tapahtumia tuomaan eloa kylille ja kunnille. Siellä valaistua koskenrantaa verkkaisesti kulkien en voinut olla ajattelematta sitä, miten mahtavaa olisi, jos joku artisti olisi soittamassa tunnelmallista akustista musiikkia ja ihmiset istuskelisivat vilttien päällä nauttien piknikeväitä kynttilämeren valaistessa pimenevää syksyä <3

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)