KUISTILLA KESÄN JÄLKEEN

Kuistilla kesän jälkeen taitaa tapahtua enemän, kuin koko kesänä ennen sitä. Hekumoin, kuinka vietän aikaiset kesäaamut hitaasti kahvia siemaillen ja nautin. Vaan niin siinä kävi, että taisin kaksi kertaa viettää aamukahviaikaa kuistilla ja siihen se jäin. Yleensä syystä, että joko aamulla oli turkasen viileää tai neiti heräsi juuri siinä vaiheessa, kun hipsuttelin kahvikuppi kätösissäni ulos. Ja sitten se kesän keli. En todellakaan ymmärrä miten ihmeessä te muut saatte säilymään tavarat ulkona niin, ettei ne homehdu. Tuntuu, että kesä on ollut sateettomista päivistä huolimatta uskomattoman kostea. Tyynyt ja pehmusteet ovat saaneet olla tämän tästä kuivumassa ja pesussa. Eihän niitä sitten joka päivä todellakaan jaksanut paikoilleen asetella. Riippumattoparkakin sai ylleen sellaisen hometäplistön, että sinnen meni.

Eli se siitä nautiskelusta. Kesä on ollut kaikin puoli myös kiireinen, niin omien kuvaushommieni kanssa, kuin rakennushommienkin. Kuisti alkoi jossain vaihessa olla kaiken rakennusmateriaalin ( maalipurkkeja, työkaluja, lautaa ym. ) säilytyspaikka ja välietappi. Portaiden virkaa toimitti eurolavat ja katon laudoituskin oli tekemättä. Nämä kaikki onneksi saatiin kesän mittaan tehtyä ja kuistikin alkoin siirtyä taas sille varatulle tehtävälle: ajanviettopaikaksi. Varsinkin portaiden rakentaminen toi kuistin käytön ihan uudelle tasolle. Mies rakenti täysleveät portaat eteen niin, että siihenkin jäi pieni kiva terassi! 

Muutama sipistelyhomma jäi vielä ensikesälle, mutta nyt alkaa olemaan se tilanne edessä, että syksyn voi ottaa vastaan himpun verran jo rennommin. Aurinkoinen syyssää kohottaa tunnelmaa entisestään ja kuistille oli jälleen mukava laitella tavaroita paikoilleen ja viettää siinä hetki aikaa. Katsotaan nyt millaiseksi ajanviettopaikaksi se oikein muodostuukaan, mutta toivon mukaan ensikesänä meillä on jo oikeasti aikaa viettää niitä letkeitä hetkiä ilman jatkuvaa miettimistä siitä, mikä seuraavana on urakointilistalla. 

Sillä seuraavana aletaankin kaivamaan pihamaata auki.

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)