IHANA, SAAPUVA SYKSY!


Tänään juttelin erään asiakkaan kanssa kesästä: siitä, miten se on pääasiassa ollut yhtä suurta syksyä aina viime kesästä saakka. Väliin on mahtunut hitusen lunta ( oliko meillä talvea edes? ) ja pikkuisen helteisiä päiviäkin. Mutta sadetta. Sitä on piisannut ja viileyttä senkin edestä. Kotimatkalla sitä sitten pohdiskelin, että mitenkäs se oma kesä on mennyt. Ihan kivasti ja kiireisesti, paljon saatiin aikaan monellakin saralla tällä tontilla, mutta jonkun verran sitten jäi mennyt kesä harmittamaankin.

Osa varmaan muistaakin, niin asutaan saaressa ja ympäröivä vesistö tekee kelit astetta viileämmiksi helteistä huolimatta. Tänä kesänä tämä viileys on noussut ihan konkreettisesti esille ja tästä johtuen olen ensi kesää varten laatinut varasuunnitelmia: kasvimaani ei nimittäin tänä vuonna tuottanut juuri yhtään mitään! Taimet kasvoivat kituen ja hädin tuskin selviten läpi kesän, eikä edes tavan salaatti meinannut tuottaa satoa koko kesänä. Turhan huolettomasti kannoin hallaharsot pois kesäpäivien toivossa. En todellakaan keksi muuta syytä, kuin järveltä puhaltanut viileä tuuli sekä muutenkin viileät päivät. Joten ensi kesäksi on tulossa aikamoinen läjä vanhoja ikkunoita ja talven mittaan on tarkoitus suunnitella kasvihuoneen tynkää pihamaalle.

Kasvimaan kohtalo olikin oikestaan kesän ainut harmitus. Muuten ei niin helteillä väliä, viihdyn kaikin puolin viileämmissä vesissä. Lämmityskautta oikein odotan, villasukkia, kyntilöitä sekä jalan alla rapsahtelevia pakastuneita lehtiä. Kyllä vain, syksy on mahtava! Leivinuunia olen valmistellut tulevaan polttelemalla kynttilöitä useampana päivänä, että hormi lähtisi vetämään. Kun ei omista sähkölämmitystä niin puilla saa alkaa jo varhaisessa vaiheessa lämmittämään - aamuisin on huomannut jo kepeän viileyden talossa ja se jos mikä on varma merkki saapuvasta syksystä :)

Sirpa 

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)