HELPPOA KASTELUA KASVIMAALLA // GARDEN STUFF

Keväällä tein sellaisen ratkaisun, että siirsin kasvimaan vanhalta paikalta uuteen paikkaan. Samaalla tuli laajennettua ja jätettyä kasvulaatikoiden väliin vähän enemän tilaa. Viimeksi laatikot olivat hitusen liian lähellä toisiaan, eikä väliköissä loppupeleissä päässyt kunnolla liikkumaan. Nyt tällä uudella paikalla on tullut laitettua kasvimaatat vähän toisella tapaa, sillä tämä on nyt se paikka, mihin tämän pienen palstan olisi tarkoitus jäädä kokonaan. Eli tänne voi nyt huoletta rakennella vähän pidempiaikaisia ratkaisuja.

Vaikka tänä kesänä ei ole tarvinnut juurikaan huolehtia kasvimaan kastelusta, on meillä ollut käytössä Fiskarssin Kastelukärrykela. Eikä todellakaan pelkästään kasvimaan kastelussa, vaan ihan kaikessa muussakin puuhastelussa: varsinkin terassien pesussa on ollut oivallinen tapaus.
  


Meillä tulee kaikkeen pihalla tapahtuvaan toimintaan vesi omasta kaivosta uppopumpulla ja tähän saakka meillä on ollut kastelua varten käytössä sellainen paksu, vihreä puutarhaletku ilman yhtään mitään lisäosia. Eli jos on tahtonut kivaa, kepeää vesisuihkua niin letkupää littanaksi käsivoimin ja sillä hyvä.

Fiskarssin kastelukelassa ehkä parasta onki tuo pää, jolla saa joko suoraa suihkua vaikka autonpesuun tai kevyempää sadetusta kasteluun. Kaikki lisäosat saa säilytettyä kelan sivussa olevassa säilytystilassa eivätkä ne näin ollen katoa taivaan tuuliin ( tai pikemminkin autotallin uumeniin ). Käytössä ollessa olen huomannut paljon pieniä, mutta äärimmäisen hyviä suunnitteluratkaisuja: esimerkiksi kasteluletkun pidike kelan päällä on hyvin siro ja huomaamaton, mutta ollut käytössä todella näppärä. 

Kela on todella kevyt liikutelle ( painoa taitaa olla alle kuusi kiloa ) ja samalla jämäkkä. Pyörien ja ylös nousevan kahvan ansiosta kelaa on helppo liikutella myös perässä vetäen. Meillä pihamaa on vielä aika monttuinen ja epätasainen, joten itse olen vain kanniskellut kelaa sinne minne on tarvinnut. Plussaa tosi paljon kantokahvan pehmeästä kumimateriaalista, joka on lämmin ja mukavan tuntuinen käden alla. 


Kelan mukana tuli pari hanaliitintä, jotka napsahtavan näppärästi paikoilleen. Ensikesäksi luultavasti hankitaan kaivolta kelalle vielä yksi pidempi letku, että pääsee kastelemaan puutarhaa myös talon taakse tarvittaessa. Tässä letkun pituus on kaiken kaikkiaan päälle 21m ja se riittääkin yllättävän pitkälle. Oranssi väri on muuten näppärä nurmikolla, sen taatusti huomaa, jos kastelun jälkeen ei ole viitsinut kelata letkua takaisin. Vaikkakin kelaaminen on älyttömän kevyttä ja mukana tulee vielä pieni lisäosa, joka kierretään kiinni kelaan ja näin sen saa painettua tukevasti maahan kiinni. Toistaiseksi tätä ei olla tarvittu, sillä kela tuntuu liikkuvan sen verran jouhevasti, ettei tällä ole ollut tarvetta.Viime kesänä kasvimaa koki suurelta osin karun kohtalon, kun muutamana aurinkoisena päivänä jäi kasvit kastelematta. Nyt on kasteluvettä piisannut taivaalta riittämiin, mutta niinä päivinä kun ei ole satanut, on sadetintoiminnosta ollut suuri hyöty. Hana vaan päälle ja letku oikealle paikalle ja antaa kastella. Hetken päästä käy vaan siirtämässä paikkaa ja homma jatkuu!


Eipä voisi olla enää näppärämpää.


Sirpa


Tuote saatu bloginäkyvyyttä vastaan Fiskarsilta.

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)