HYVÄ KUVAUSMOODI // ENJOYING OF PHOTOGRAPHING


Mulla on ollut jonkin aikaa ihan veikee ja kiva kuvausmoodi kotona. Jotenki on löytynyt sellanen hyvä draivi tähän touhuun ja tykkään napsia sellasia rentoja kuvia: ennen tuskailin koko ajan, kun eihän nää kuvat oo yhtä hyviä kuin muilla tai miks meillä ei näytä samalta kuin ah niin ihanissa minimalistisissa kodeissa! 

Se onkin jännä juttu nimittäin. Tykkään hurjasti pelkistetyistä kodeista, moderneista ja minimalistisista. Ne kuvat ovat täyttä puhtautta ja niistä uhkuu selkeys ja kauneus. Valkeaa seinää vasten mustan lipaston päällä pari ruukkua ja jokin esine - aika bueno ja silmäähivelevä kuva. Tuntuu, että niistäpä saa koko ajan huikeita kuvia vähällä vaivalla! Mutta jos oma koti on rintamamiestalo, pullollaan kaikkea muuta kuin minimalismia niin aikamoinen taikuri täytyy olla, jotta siitä saa taiottua kauniin minimalistisia ja yksinkertaisia kuvia. Ja sitähän minä aikani täällä surkuttelin: halusin kuvata näitä puhtaanvalkoisia kuvia Instan täyteen vaan ei oma koti anna sille puitteita. Kotona kuvailu onkin vähän takkuillut aika ajoin sen takia, kun ajattelin, ettei täältä irtoa mitään kivaa kuvattavaa.

Joten ajattelin, että hitot. Tää on meidän koti, viihdytään ja tykätään. Me ei tästä ikinä modernia saada eikä tehdä, joten miksi en koettaisi nauttia ja kuvata tätä mitä meillä jo on? Näitä meidän nurkkia ( keskeneräisiä tosin ) sellasena, kun ne nään. Ja jotenkin tuntuu, että oon viimeaikoina onnistunut siinä. Ehkä se, että kuvaan muutenkin paljon, on tuonut toisenlaista silmää tähän touhuun. Ehkä se, että oon saanut tänne kivan järjestyksen ja asioita, joista tykkään ja joiden keskellä viihtyy. Ehkä se, että laskin irti siitä mitä epätoivoisesti tavoittelin ja aloin tuoda esille jotain omaa juuri meidän kodista: tummiakin sävyjä, vaaleutta siellä täällä, esineitä ja rönsyileviä yksityiskohtia. 


Muita tuskailijoita?

Sirpa


ps. kuvan punaviini ei liity luovuteen, se on puhdas nautinto hämärtyvässä illassa, auringon jo painuessa, muiden jo nukkuessa. Lasillinen, omat ajatukset ja hiljaisuus.

You May Also Like

4 kommenttia

 1. Todellakin! Mä etsin tuskaisena sitä omaa tyyliä kuvaamiseen enkä näytä löytävän sitä!! Samaan aikaan huomaan, että ihailen muutamia eri tyylejä...esim. jos joku on ottanut vain kuvan yhdestä kukasta, saatan ihailla sitä pitkään tai yleensäkin, jos kuvassa on vain yksi esine. Sit samaan aikaan tykkään vaaleista kuvista, mutta myös tummat dramaattiset kuvat kiehtovat. Sit toisinaan sisustuskuvissa tykkään, että on mahdollisimman paljon ja kaikkea. Niin mitä hitsiä...yritä nyt sit tietää mistä sitä tykkää, jne!! Huoh!

  Mä oon siis kysellyt ihan ammattivalokuvaajiltakin apua, mutta ei. Mä siis tosiaan toivon ja haluisin löytää sen oman tyylin, mutten yhtään tiedä miten se onnistuisi :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, aattelin alkujaan, et pitäis olla se tietty sama tyyli, mutta nytkin kun oon häitä käynyt kuvaamassa niin kyllä se tunnelma ja hääpaikan fiilis vaikuttaa lopputulokseen: joka paikkaan ei se sama "tyyli" ehkä käykään. Joten oon ottanu rennon asenteen ton suhteen ja imen vaikutteita itse tilanteesta enkä väkisin työnnä sitä kuvaa tiettyyn muottiin. Tietty se kuvaaja tyylistään tunnetaan, mutta koetan saada punaisen langan kuviin, oli ne sitten tummia tai vaaleita, väriä puhkuvia tai mustavalkoisia :) Vähän niin, mikä sopii just siihen hetkeen. Veikkaan että ajan kanssa se juttu sitten siihen löytyy, jos on löytyäkseen!

   Ihailen kyllä tiettyjä kuvaajia, joilla on selkeä tyyli. Niistä tunnistaa heti kenestä on kyse :) Ja srhän se ois hyvä!

   Poista
  2. No sepä se! Mikä ON se punainen lanka? Me en oo ainakaan itse vielä keksinyt!

   Ja mulla on kans sama, että ihailen niitä, joilla on se tyyli ja toivon löytäväni sen itsekin! Huoh! Toisaalta mietin, että miks ees tuskailen tän asian kanssa, koska se löytyy jos on löytyäkseen! Mutta jotenkin aihe "ahdistaa" aina välillä tuolla takaraivossa!

   Tein Pinterestiin kuvakansioita, joissa otin aina yhdestä aihealueesta 50 kuvaa, esim. kukat tai ihmiset. Kyllä niissä tietynlainen yhtäläisyys oli. Mutta sitten mietin miksen sitten ota sellaisia kuvia itse....siihen en osaa vastata...Eh!

   https://fi.pinterest.com/bbeautyoflifee/

   Poista
  3. Oo vaan avoin :) Älä turhaan mieti tyyliä tai et pitäis näyttää joltain tietyltä! Anna vaan mennä ja tee silleen, kun se siinä hetkessä tuntuu hyvälle! Nyt kun oon kuvannu vailla "tressiä" niin oon huomannu, että näihin kuviin ilmestyy pikkusen sitä tietynlaista jälkikäsittelyä. Uskonkin vahvasti siihe, että vain kuvaamalla, kuvaamalla ja kuvaamalla, tekemällä ja kokeilemalla alkaa näkemään sen oman jäljen :) Ei sitä muuten oikein opi. Kyllä itekin imen ideoita ja asioita muiden kuvaajien kuvista ja haen sitä tietynlaista selkärankaoppia ja kuvakulmia, joita ei varmaan ikinä opikkaan, ellei käy vaan läpi kaikkee. No joo, nää on mun ajatuksia, ammattilainen voi olla toista mieltä ;) Mut oot pärjänny tosi hyvin Rajalan kisassa!! Se on huippua se!

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)