HYVÄ KUVAUSMOODI // ENJOYING OF PHOTOGRAPHING


Mulla on ollut jonkin aikaa ihan veikee ja kiva kuvausmoodi kotona. Jotenki on löytynyt sellanen hyvä draivi tähän touhuun ja tykkään napsia sellasia rentoja kuvia: ennen tuskailin koko ajan, kun eihän nää kuvat oo yhtä hyviä kuin muilla tai miks meillä ei näytä samalta kuin ah niin ihanissa minimalistisissa kodeissa! 

Se onkin jännä juttu nimittäin. Tykkään hurjasti pelkistetyistä kodeista, moderneista ja minimalistisista. Ne kuvat ovat täyttä puhtautta ja niistä uhkuu selkeys ja kauneus. Valkeaa seinää vasten mustan lipaston päällä pari ruukkua ja jokin esine - aika bueno ja silmäähivelevä kuva. Tuntuu, että niistäpä saa koko ajan huikeita kuvia vähällä vaivalla! Mutta jos oma koti on rintamamiestalo, pullollaan kaikkea muuta kuin minimalismia niin aikamoinen taikuri täytyy olla, jotta siitä saa taiottua kauniin minimalistisia ja yksinkertaisia kuvia. Ja sitähän minä aikani täällä surkuttelin: halusin kuvata näitä puhtaanvalkoisia kuvia Instan täyteen vaan ei oma koti anna sille puitteita. Kotona kuvailu onkin vähän takkuillut aika ajoin sen takia, kun ajattelin, ettei täältä irtoa mitään kivaa kuvattavaa.

Joten ajattelin, että hitot. Tää on meidän koti, viihdytään ja tykätään. Me ei tästä ikinä modernia saada eikä tehdä, joten miksi en koettaisi nauttia ja kuvata tätä mitä meillä jo on? Näitä meidän nurkkia ( keskeneräisiä tosin ) sellasena, kun ne nään. Ja jotenkin tuntuu, että oon viimeaikoina onnistunut siinä. Ehkä se, että kuvaan muutenkin paljon, on tuonut toisenlaista silmää tähän touhuun. Ehkä se, että oon saanut tänne kivan järjestyksen ja asioita, joista tykkään ja joiden keskellä viihtyy. Ehkä se, että laskin irti siitä mitä epätoivoisesti tavoittelin ja aloin tuoda esille jotain omaa juuri meidän kodista: tummiakin sävyjä, vaaleutta siellä täällä, esineitä ja rönsyileviä yksityiskohtia. 


Muita tuskailijoita?

Sirpa


ps. kuvan punaviini ei liity luovuteen, se on puhdas nautinto hämärtyvässä illassa, auringon jo painuessa, muiden jo nukkuessa. Lasillinen, omat ajatukset ja hiljaisuus.

You May Also Like

4 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)