MINTTU FRAPPE // MINT FRAPPE

Kesän lempparijuomaksi on muotoutunut jäinen, sopivasti viileä ja kahvilta maistuva minttu frappe. Itse teen frapen kylmäuutettuun kahviin pikakahvin sijaan ja annankin sen tekeytyä jo edeltävästä illasta jääkaapissa. Aamukahvi on aina ollut se must juttu tai päivä ei ota lähteäkseen käyntiin, mutta iltapäivällä on kiva nauttia vähän spesiaalimmasta kahvihetkestä.

MINTTU FRAPPE

Kylmäuutettua kahvia
Kauramaitoa ( tavallinenkin käy )
tummaa siirappia
minttua
jäitä

Olen valmistanut tämän aina sellaisella rennolla "vähän tästä ja vähän tuolta " meiningillä, joten ainesosien suhteet voivat vaihdella. Mutta suurin piirtein kaadan lasiin puolet ja puolet kahvia sekä maitoa ja mukavan lorauksen siirappia. Blendaan kaikki sekaisin ja lopuksi nappaan joukkoon murskatut jäät. Jääpalojen kanssa ei olla turhan tarkkoja vaan isosta köntästä naputtelen rouheita paloja sekaan. Mintunlehdet olen välillä laittanut uutumaan jo kahvin valmistusvaiheessa ja välillä olen heittänyt kourallisen sekaan siinä kohtaa, kun sekoitan maidon ja kahvin. Molempi  parempi, vahvempi mintun maku toki tulee, kun antaa lehtien tekeytyä läpi yön.

Kesähelteillä varmasti ihan superi juoma, mutta omani olen nauttinut kelistä huolimatta - kyllä se kesältä maistuu vesisateen ropistessa peltikattoonkin! 

Sirpa

You May Also Like

4 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)