MIKÄ MUUTOS! // NEW DECORATION IN THE LIVINGROOM
Kun me pari vuotta sitten suunniteltiin ruutupaperille uutta laajennusosaa, hahmoteltiin sinne samalla myös huonekalujen paikkoja. Seinien ollessa pystyssä tilan tuntu konkretisoitui ja moni asia löysi paikkansa jo siinä vaiheessa. Onneksi tuli mietittyä asiaa vähän pidemmälle ja vedettiin varaukset televisiolle molemmin puolin olohuonetta. Jos se mieli vaikka muuttuisi. Jälkikäteen ajateltuna tekisin muutaman pikkujutun toisin ( pari pistorasiaa sekä kattorasia saisi olla hitusen toisessa paikkaa, mutta ei sen niin väliä ), mutta pääosin uusi tila on ollut käytössä erittäin toimiva kaikin puolin. Eli hyvin osattiin jo alkuvaiheessa miettiä asiat vaikkei aikaisempaa kokemusta rakentamisesta ollutkaan. Nurmikolla tallatessa mittanauhan kanssa ja tolppia pystytellessä ei lopputulosta osannut arvatakaan.

Tuosta nurmikolta tallaamisesta on jo aikaa ja asiat ovat pysyneet pääosin samalla tavalla, kuin ne oli ruutupaperille hahmoteltu. Kunnes koitti sohvan tyynynpäälisten pesu. Olipa järkytys huomata, kuinka paljon ne olivat päästäneet väriä maalattuun seinään ollessaan sitä vasten! Seinä oli lähes musta patjojen kohdalta ja tummunut melkosen paljon tyynyjen takaa. Seinän pesulla siitä suurimmaksi osaksi selvitiin, mutta siinä samalla tein ratkaisun vaihtaa koko olohuoneen huonekalujen paikkaa aivan toisella tapaa, ettei maalattu pinta pääsisi taas sotkeentumaan.

Koko tilan dynamiikka muuttui aivan täysin tämän muutoksen myötä! Alkujaan piti vähän kakistella ja tuumata, mutta kivasti se tasapaino löytyi. Musta iso kaappi siirtyi takasin omalle paikalleen ( juuri siihen, missä se oli piirrettynä paperillekin ), jonne se tuntuu kuuluvan enemän kuin hyvin, sohva siirtyi Kiurujen Yö - tapetin katveeseen ja televisio tasoineen taas sohvan paikalle. Värimailmojen suhteen löytyi yllättävä balamssi, sillä vaalea tv taso vaaleaa seinää vasten on huomattavasti rauhallisempi, kuin tummaa tapettia vasten. Samoin Marimekon tyynyt reippaine kuvioneen tuntuu tasapainottuvan nätisti tapettiseinän kanssa. Sohvakin näyttää hassusti isommalle mitä ennen.

Parasta on ehkä se, että talvella ostamani vanha vitriini löysi nyt passelin paikan. Tähän saakka se on tuntunut liian isolle vähän joka paikkaan ja kovasti jo harmittelin koko komootin hankintaa. Kunhan saisi lasiovet vielä paikoilleen niin johan alko pelittää. Harmikseni olin juuri ennen tätä extemporee muutosta saanut hyllyt ja valaisimet seinälle ja ihastellut aikaan saannostani runsain mitoin ja nyt ne ovat vähän väärissä paikoissa. Eipä siinä vaiheessa tiennyt suurista muutoksen tuulista!

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)