KOIVUKUORINTA OMALTA PIHALTA // ORGANIC BODY SCRUBKesätunnelmaa on viime päivien aikana saanut ihan hakemalla hakea, sillä kelit ovat olleet aika erikoiset. Aurinkoa, lunta, rakeita, myrskyä, aurinko ja taas rakeita ja vettä. Ei ihan perinteiset kesäkelit! Plussan puolella ollaan ihan piirun verran, mutta järveltä puhaltava kova tuuli tekee toppatakista jälleen tarpeellisen.

Kesäkelit tai ei, niin pientä kesäistä tunnelmaa tähän kelien sekasortoon haluaa etsiä. Oman kehon ja mielen vaalinta on aina silloin tällöin paikallaaN: kiireisen ja "arkipäivä" viikkojen keskelle on kiva ottaa hiukan omaa aikaa ja rentoutua. Puhun arkipäiväviikoista, koska omat työpäivät vaihtelevat niin runsaasti, ettei sellaista perinteistä ma-pe viikkoa ole - työtä tehdään öisin ja viikonloppuisin ja välillä tuntuu, ettei viikonloppuja ole ollenkaan!

Koska meillä saunotaan tosi paljon, ihan joka ilta niin siellä rentoutuu päivän päätteeksi oikein hyvin. Mieli lepää ja keho rentoutuu lämmössä ja kiireet häviää. Saunassa on sitä paitsi hirveän hyvä huoltaa myös omaa ihoa ja teinkin pienen kokeiluerän ihonkuorintaan koivunlehdistä sekä kuusenkerkistä. Täällä taitaa olla veilä niin kylmä ilma, että kerkät olivat ihan mahdottoman pieniä vielä, mutta niistä sai riittävästi muutaman illan kuorintaan aineksia. Kotitekoinen kuorinta on ehkä yksi helpoimmista jutuista tehdä ja sen voi viedä vaikka mökille tuliaisiksi. 


KOIVUKUORINTA

reilu annos kuusenkerkkiä
yhtä suuri määrä koivun lehtiä
hienoa merisuolaa
 loraus oliiviöljyä

Ainekset kasataan astiaan ja soseutetaan tehosekoittimella silmämääräisesti sopivaksi mössöksi. Suolaa kaadetaan sekaan oman maun mukaan, mutta noin 1/4 koivunlehtiin ja kerkkiin verrattuna. Oliiviöljyä sen verran, että mössö notkistuu, muttei muutu juoksevaksi. 

Tämä säilyy kannellisessa purkissa ihan reilun aikaa, mutta itse käytän tämän aika nopeasti loppuun. Tekee iholle ihan hurjan hyvää ja ai että mitkä tuoksu tästä leviääkään saunaan! 

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)