VAPPUJA OIKEASTI // MAY DAY FOR REALEttä superihanaa ja mahtavaa vappua! 

NOT.

Mua oikein naurattaa sisäisesti katsellessa näitä kuvia, että miten mahtava ja seesteisen tyyni ja riemukas vappupäivä olikaan. No ei ehkä ihan. Kyllä meillä oli ihan oikeasti tuollaisia hetkiä, kuin kuvissa, mutta aika paljon muuta niiden takana. Sellaista "real life" meininkiä.

Vappu kuuluu taas siihen " ei oikein juhlita " kategoriaan ja varsinkin pääsiäisen jälkeen heti huvitti vieläkin vähemmän. Itse bilepäivä menikin tapetoidessa ja mukuloiden ollessa mummolassa sillä aikaa ( onneksi mummo hoitaa nuo munkkipuolet aina ). Kuulun Facebookissa Rintamamiestalo ryhmään ja ihanaa vertaistukea saatiinkin vappuaatoksi, koska ei todellakaan oltu ainoita vappuaattoremppaajia! Aika perus.

Joka tapauksessa mielessä kävi juhlinta edes hyvän ruuan merkeissä, joten valmistelut alkoikin jo hyvissä ajoin. Maanantain brunssi mielessä, kyhäilin herkkuja kasaan ja hiljaa hymyilin mielessäni, että hyvä äiti tekee edes joskus jotain perheensä eteen - siis juhlapyhien muodossa. Kaikki ei olleet samaa mieltä..Aamu alkoin kahden pienemmän ihmisen jolohuudolla, toista ei huvittanut mikään ja toinen ei yhtäkkiä osannut enää "spagaatiaspiraaliatemppujayhtäänmitäänikinäkoskaan" ja miks oon niin huono kaikessa. Sitähän jatku kaikista yrityksistä ja jutteluista huolimatta ja vanhempi loppujen lopuksi halusi hetkeksi isälleen. Joten vuoronvaihto.

No ei siinä mitään, brunssi illemmalle, jotta kaikki on paikalla ja uutta mieltä kehiin. Loppujen lopuksi ( en siis kerennyt päikkäriaikaan laittelemaan paikkoja kuntoonkaan, kun itkuhälytin jäi laittamatta päälle. Aika perus. ) kyhäilin juosten suurinpiirtein kaiken paikoilleen pienemmän avustuksella ( kaksivuotiaan kanssa onkin melkosta touhua, kun isämies hoiti pakollisia omia askareitaan ), nopeasti nanosekunnissa räpsien kuvat ja vihdoin porukka puolikkaalla kokoonpanolla syömään. Pienempi ei syönyt mitään, pienempi halusi vain kitistä ja sotkea, isompi ei ollut paikalla vielä ja vanhemmat koetti jollain tapaa saada evästä napaan, samalla pitäen huolen, että pöytäliina ei lähde pienemmän käsittelyssä litomaan vieden kaiken mennessään.

 Jotenkin saatiin saunareissukin himpun verran kireähkössä tunnelmassa suoritettua ( jännästi just tänään ei neiti tykännytkään yhtään saunomisesta ) ja vanhemman saapuessa paikalle, jäljellä oli jumalaton sotku, kakku ja donitsit, jotka olin unohtanut ( ostin kaupasta, hyvä minä ) kaiken lisäksi eteisen kaappiin piiloon ja nopeasti kesken saunan kävin ne sieltä hakemassa.

Haluutko mennä sisälle syömään?
Hö, miks? Brunssihan on täällä, kakkuu ja kaikkee! Nam!

No joo, ei ihan menny ku Strömssössä tai missään muuallakaan, mutta onneks päivään mahtui niitä ihan kelpohyviä hetkiäkin. Niitä, jotka muistaa tästäkin päivästä, vaikka kaikki menikin aamusta alkaen päin prinkkalaa...Loppujen lopuksi olin kyllä aika onnellinen, että saatiin edes jotain aikaiseksi ja ainakin vanhempi neiti oli ihan onnellinen vaikka ei mitään täydellisen täydellistä vappua ollutkaan! Pääasia, että kakku ja ne donitsit :)

Mites se vappu siellä?

Sirpa

You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)