EXTEMPOREE MUUTTO PIENEMPÄÄN // HAVING A SMALLER SPACE

Pikapikaa terkkuja täältä yläkerran ikuisuusremonti keskeltä! Näyttääkö ihan BoBoo - tapetilta? No ei ihan. Oltiin jo liisteriä vailla tapetoimassa seiniä, kun kysyin mieheltä, että mitäpä jos tehdään suunnitelmiin muutos? Miltähän tuntuisi, jos siirryttäisiinkin itse tänne ja neiti jääkin meidän makkariin?

Se olikin melko lailla kerrasta selvä muutto. Perusteluina tälle huimasti pienempään makuuhuoneeseen muutolle löytyi nimittäin enemän, kuin sille, että jäätäisiin vanhaan makkariin. Yksi syy oli "taiteellisesti" lahjakkaan neidin intohimo piirrellä seiniin tämän tästäkin. Ei oikein huvittanut ajatus juuri rempatusta lastenhuoneesta, joka olisi pika pikaa seiniä myöten piirrosten pohjustama. Olen myös pohtinut kovasti tätä ylimääräisen tilan käyttöä, jota jälleen jäisi meidän isoon makkariin. Sille kun ei tunnu olevan mitään järkevää käyttöä: sitä on, mutta turhaan. Joten ajatus pienemmästä tilasta oli aika hyvä, sillä pääasiassa tarvitsemme makuuhuonetta vain nukkumiseen.

Sitten vaakakupissa painoi myös talven tullen lämpöasiat. Tästä pienestä huoneestahan purettiin hella pois ja lyödään vielä umpeen tuo toinen kulkuaukko huoneiden välistä. Takka jää siis kokonaan nyt meidän isomman makkarin puolelle ja siitä syystäkin ajateltiin, että vaikka itse kyllä pärjätään hiukka viileämmässäkin tilassa, niin neidille on hyvä saada läpöä tupaan talvellakin. Joten: iso huone + takka + sotkuystävälliset seinät + tilan hyötykäyttö = nuoremman neidin huone.

Eli meille jää nyt n.2,5m x 2.5m tila, jonne juuri ja juuri mahtuu sänky ja komeroihin vaatteet ym. Hiukan joutuu komeroiden kanssa puljaamaan, mutta näin äkkisältää akatus muutosta huomattavasti pienempään makkariin on erittäin käytännöllinen.

Palailen takaisin rempan pariin sillä lattian maalaus olisi seuraava työvaihe. Pistän sitten kuvia tulemaan, kun huone on valmis :)


Sirpa

You May Also Like

5 kommenttia

 1. Olisi kiva jos jättäisitte hellan tilalle vaikka kamina mahdollisuuden jos mieli muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ollaan ajateltukin, mahdollisuus pieneen kaminaan on onneksi jätetty ja viimeksi tänään mietin miten kiva sellainen voisi ollakin!

   Poista
 2. Usein vanhemmilla on se kodin suurin huone, vaikka tarvetta tilalle ei olisikaan. Joten, uskon että tuo on hyvä idea, neidille enemmän tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko tämän 6 vuotta mitä täällä olemme asuneet, olen ollut turhautunut makkarimme liialliseen tilaan! Nyt neiti saa tilaa kunnolla leikkiä ja myöhemmin voi taas tarpeen tullen muuttaa huoneesta toiseen. Eihän sitä tiedä, vaikka itse siirtyisi joskus alakertaan ja molemmat lapset saavat vallata yläkerran :)

   Poista
 3. Peukut tälle pikapäätökselle! Aikuiset ei sitä ylimääräistä leikkitilaa niin hirveesti enää tarvi, joten menee ihan oikeaan osoitteeseen :)

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)