PAKSUNLANGAN VILTTI // BLANKET

Innostuin itsekin kokeilemaan tätä huippuhienoa vilttiä, jonka ohjeita on netti ja blogimaailma pullollaan! Ihastuin talvella noihin superpaksusta villalangasta neulottuihin peittoihin, jotka näyttivät niin ihanan kutsuvilta ja lämpimiltä. Paksu villalanka teki niistä vielä kivan sisustuselementin: jättimäinen neulepinta kun on huippukauniin näköinen. Mutta, tuollainen paksu villalanka on melkosen tyyristä, joten tämä viltti onkin sellainen "köyhänmiehen" kopio, johon tarvitaan vain useampi fleeceviltti.

Ostin jyskistä 7kpl kahden euron valkoisia fleecevilttejä, joista leikkasin n. 10cm paksuja soiroja. Yhdestä viltistä siis aina yhden pitkän pätkät. Venyttelin tätä "lankaa" hiukan ja aloin neulomaan. Puikkoina käytin ihan omia käsiäni vaikka olenkin nähnyt mm.aurauskepeistä ym.tehtyjä DIY - puikkoja juuri tätä tällaista viltintekoa varten. Omat käsivarteni ajoivat saman asia riittävän hyvin, joten en kähtenyt sen enempää puikkoja keksimään. Fleecelangat ompeli yhteen kevyesti ompelukoneella aina entisen langan lähentyessä loppuaan.

Viltti alkaa olemaan jo puolessa välissä, joten ehkäpä se kerkeää vielä käyttöönkin ennen kesähelteitä :) Tekstuuri ja viltin pinta näyttää jo  nyt hurjan hyvälle ja valimiina on varmasti ihana vaikkei villalangasta olekaan :)

Sirpa

   

You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)