VEGAANINEN SUKLAAMOUSSE // VEGAN CHOCOLATE MOUSSE
Olen kokeilevan keittiön tuotoksina kokeillut erilaisia sokerittomia/gluteenittomia/vegaaniherkkuja, joilla korvata perussokerimätöt kotona. Voin kertoa, että haastetta piisaa 8vee tyttären kanssa, jonka makunystyrät ovat tottuneet valkeaan sokeriin ja kaupan karkkivalikoimiin. Pienempi neiti sentään vielä syö kaiken mikä kiinni saa eikä ole ihan vielä niin valikoiva ja tiedostava - vaikkakin hiukan liian turhan hyvin jo tietää mitä karkki on.

Edistystä on kuitenkin tapahtunut ja mm. taatelit uppoavat parempiin suihin herkkunälän yllättäessä. Meillä ei periaatteessa hirveästi syödä herkkuja, mutta jos sen namipussin tänne kantaa niin loppua ei näy - sitä vaan napostellaan koko ajan. Varsinkin joulun jälkeen tuntui, ettei sokerista hyvänen aika pääse millään eroon! Viimeistään siinä vaiheessa, kun seisoskelin marketin tuulikaapissa mussuttamassa kiireessä suklaapatukkaa ennen autolle palaamista, etten jäisi lapsille kiinni, totesin, että nyt alkaa puskemaan rajat vastaan. Jotain muuta kiitos.

Itsehän olen siitä inhottava äiti, että 99% kaikki suklaavanukkaat saa jäädä kauppaan. Joten kokeilinkin valmistaa korvaavan herkun tilalle, ettei ihan joka kerta saisi kuulla pettymyksen syviä huokaisuja lasten suusta. Ja kerta taatelit uppoavat jo muutenkin niin:

RAAKA TAATELI-SUKLAA MOUSSE

400g kookosmaitoa
200g raakataateleita
1/2 dl raakakaakaojauhetta

Valuta kookosmaidosta neste pois ja lusikoi kiinteä tahna astiaan. Lisää joukkoon taatelit ja kaakaojauhe ja surauta tehosekoittimella tasaiseksi mössöksi.

Helppoa! Omaan makuun taatelit ovat himpun verran liian makeita, joten ensikerralla ajattelin puolittaa tuon määrän. Ehkä kokeilen korvata osan jollain muulla? Koostumukseltaan ja maultaan tämä ei häpeä lainkaan kaupan suklaamätöille ja tällä saa takuu varmasti makeanhimon taltutettua pienemmälläkin määrällä. Suosittelen kokeilemaan!

Sirpa

Ohje: Gluteenittomat herkut, Kodin kuvalehti

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)