IHANIA KUVAUKSIA SEKÄ AJATUKSIA MATKAN VARRELTA // PHOTO SHOOTS

Ajattelin hiukan täälläkin kertoa omasta valokuvaukseen liittyvästä harrastuksestani, joka on tuonut minulle aivan mielettömän upeita juttuja eteen. Muistaakseni olenkin jo vähän tästä kertonut aikaisemminkin, mutta nyt voisin jo kertoa vähän enemänkin.

Kamera on kulkenut matkassani enemän ja vähemän vuosia, ja vaikka blogin alkaessa kaikki taito ja into ruosteessa ( taisin kuvata silloin perus pokkarilla - järjestelmäkamera tuli mukaan vasta myöhemmin ) innostuin kuitenkin valokuvaamisesta jälleen. Ensimmäinen järkkäri oli Nikonin D5100 ja siihen hankin melko pian kiinteän polttovälin valovoimaisen objektiivin - siinä kohtaa tuo oma harrastus nousi asteen korkeammalle.

Into kuvata kasvoi ja oman jutun etsiminen oli koko ajan hakusessa: mitä kuvaan, miksi, eläimiä, luontoa vai pelkästään vain sekalaisia kuvia blogiin omaksi ilokseni? Vähän olin hakoteillä ja haparoin ajatusteni kanssa enkä ihan tarkalleen muista miten miksi ja milloin tämä käänne kuvaamisessa tapahtui. Noin vuosi sitten päivitin kamerani Nikonin D7200 ja samaan aikaan pääsin tekemään yhteistyötä erään kiinteistövälittäjän sekä sisustussuunnittelijan kanssa. Ehkä tämä oli se ns. viimeinen tuuppaisu tälle tielle, sillä tämän vuoden aikana on tapahtunut ihan hurjan paljon kuvaamisen saralla!

Kiinteistökuvauksiin hankin lähes heti laajakulman ja toisen kiinteän polttovälin objektiivin. Tunne kameran takana alkoi olla jo varmempaa, joskin halusin kuvata muutakin, kuin pelkästään asuntoja tai sisustuskuvia. Niin astui mukaan lapsi- ja perhekuvaukset. Paljon, paljon kuvaamista ja harjoittelua kameran kanssa. Photoshop ja Lightroom tuli tutuksi ja tietokoneeni vaihtui nopeaan ja luotettavaan. Lätkäkassissa on nykyisin mukaan otettavat studiovalot ja pienten lasten vaate- sekä asustevarasto kasvaa kuvauksia varten. Kalusto kasvoi vielä ennen joulua Nikonin D750 täyskennolla ja jälleen noustiin toiselle tasolle kuvaamisen kanssa. 

Näin olin huomaamattani löytänyt sen jutun mitä todellakin haluan tehdä: tallentaa kuvan kauniita piirtoja elämästä. Kuvaan edelleen asuntoja, häitä on varattu ensikesälle ja ihania vakkariasiakkaita on löytynyt jo lapsikuvauksiin. Itselläni on huikea halu tehdä tätä ja olenkin tehnyt itselleni vuosisuunnitelman tulevaa varten. Ideoita ja tapahtumia, työtä, onnistunmista ja epäonnistumista, aikaa, vaivaa ja rahaa vielä vaaditaan, mutta jos en koskaan voi tehdä tätä täysipäiväisenä yrittäjänä niin vähintään aivan hirveän tyytyväisenä harrastelijana :)

Sirpa

You May Also Like

4 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)