LÄMMINTÄ VARPAILLE // KEEPING WARM
Meillä on ollut tosi kaunis keli tänään, aurinko paistaa vieläkin ja pakkanen paukkuu nurkissa. Ollaan oltu aamupäivä ulkona ja nautittu kirpakkaasta kelistä. Sisälle onkin sitten kiva tulla ulkoilun jälkeen nauttimaan takkatulen lämmöstä. 

Näillä keleillä saakin ihan tosissaan pistää puita uuniin, niin sisällä, kuin pihasaunan takkahuoneessakin. Takkahuoneessa varpaita lämmittääkin kaminan lisäksi ihana Sukhin huopamatto! 
  

Itse tykkään hurjan paljon matoista, joissa on kivasti tuntumaa jalkojen alla. Sukhi - matoissa yhdistyykin kauniisti materiaalin tuntu sekä runsaus ja mikä parasta, huopa on erittäin lämmin ja kestävä materiaali. Olinkin erittäin otettu, kun sain yhteistyöpyynnön Sukhi - matoilta, sillä olin jo aikaisemmin tutustunut heidän kotisivuihinsa netissä ja ihastellut kauniita mattoja. En tiedä tietääkö tesitä kovin moni tai kiinnittääkö ylipäätään huomiota näihin seikkoihin, mutta nämä matot valmistetaan käsityönä Nepalissa ja työntekijöiden olosuhteisiin on panostettu. Jokainen saa reilua palkkaa ja heille tarjotaan koulutusta työn ohessa. Näissä matoissa ei siis yhdisty pelkästään kaunis ja tyylikäs ulkonäkä vaan myös eettisyys ja ekologisuus.

  


 Oma huopapalamattoni on valmistettu tuhansista pienistä leikatuista huopapaloista, jotka sidotaan yksi kerrallaan kudontakehikossa olevaan loimeen ja kiristetään paikoilleen. Eli työtunteja kertyy varmasti todella paljon ja jokainen matto on omanlaisensa, uniikki. 

Itse viehätyin villasta materiaalina, koska siinä yhdistyy paljon sellaista, jota arvostan asuessani talossa, jossa lämmitetään jatkuvasti uuneja ja jossa pakkasten paukkuessa lattiat ovat viileät: 

Villa on luonnonmateriaali, jolla on monia hämmästyttäviä ominaisuuksia. Se on joustavaa ja kestävää - jopa tulen kestävää. Villa ei leimahda liekkiin vaan se palaa kytemällä.
Villa on myös helppoa kehrätä langaksi. Se on helppo värjätä, niin että voimme tarjota laajan valikoiman upeita värejä.

Villalla on muitakin hienoja ominaisuuksia. Se on erinomainen eriste, ja pitää asiakkaamme lämpiminä. Villa on pehmeää ja miellyttävän tuntuista.
Villa on joustavaa ja kulutusta kestävää. Se ei kerää staattista sähköä. Ei ihme, että villaa on käytetty vuosisatoja. Villasta on kudottu ja huovutettu lukemattomia mattoja ihmiskunnan historiassa.


Lisää villa- ja huopamatoista pääset lukemaan täältä:Jonkun verran tulee aina aika ajoin mietittyä ekologisuutta ja tavaroiden alkuperää. Monesti sitä tuijottaa vain hintalappua ja kaikki muu jää sen varjoon. Myönnän kyllä, että oma elämäntilanteeni on sellainen, että hintalappu ratkaisee aika paljon ja suurimmat rahavirrat valuvat elämiseen, rakentamiseen ja lapsiin eikä puhtaasti eettisiin valintoihin ole varaa. Ja sen on harmi. Tepastelisin nimittäin mieluummin lämpimillä villamatoilla tietäen, että takana on oikeasti reilu valinta, kuin matoilla, joiden valmistus on puhdasta kertakäyttökulttuuria. 

Sirpa

* Yhteistyö Sukhi - mattojen kanssa. Matto saatu bloginäkyvyyttä vastaan. *

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)