HERKUTTELUJA JA KADONNEITA PERINTEITÄ // ENJOYING THE CHRISTMAS OUR OWN WAYJouluun kuuluu pieni herkuttelu ja ainakin itse huomaan napostelevani vähän koko ajan jotain pientä hyvää. Suuremmalta jouluähkyltä ollaan vältytty jo senkin takia, että tänä vuonna aatto vietettiin ihan vain kotona. Mummoloiden notkuvat ruokapöydät ovat vasta edessä, sillä kotiin emme valmistaneet perinteistä jouluateriaa lainkaan, sillä laatikot ja rosollit eivät oikein tee kauppaansa tässä perheessä - joulukinkku kyllä paistettiin.

Koska perinteistä jouluateriaa ei ollut ( kaikkea muuta kivaa kylläkin, paahdettuja uunivihanneksia ym. ) niin tuli valmistettua kaikenlaista pientä sormisyötävää. Yksi hitti oli uunissa paahdetut pähkinät sekä mantelit, jotka maustoin chilillä ja oliiviöljyllä sekä toisen satsin hunajalla ja kanelilla. Taatelipallot ja gluteenittomat voileipäkeksitkin upposivat parempiin suihin alta aikayksikön.

 Tämä oli tosiaan ensimmäinen aatto ihan vain kotona ja perinteiset jutut eivät oikein tänävuonna löytäneet paikkaansa. Aikaisempina vuosina ollaan reissattu mummolat läpi ja vietetty joulut pääasiassa muualla, kuin kotona, joten joulunvietto hakee vielä uomiaan kotona. Tiettyjä perinteitä tullaan varmasti näkemään, sekaan löytää varmasti myös meidän omia tapojamme ja jotain vanhaa jää varmaan poiskin. Perinteitä tai ei niin tressitöntä jouluaaton vietto oli joka tapauksessa.

Sirpa

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)