PIENET JUTUT TUOTTAVAT SUURTA ILOA // IT'S ALL ABOUT SMALL THINGSMeillä jatkui keväällä tauolle jäänyt keittiöremppa kolmisen viikkoa sitten, joten kuvakulmat ovat olleet aika pitkälle yhdestä suunnasta olohuoneeseen päin. Tästä syytä ei kovin paljon ole tullut kotia kuvattua, koska kaaos on ollut aika massiivinen: kaikki astiat ja ruokatarvikkeet ym. ovat olleet ympäri keittiötä ja ruokailutilaa - hiukan olohuoneessakin, samoin rakennustarvikkeet sekä työkoneet.

Onneksi keittiön remonttikaaos on nyt pikku hiljaa selätetty. Samoin eräs toinen, hieman pienempi kaaos, josta kuuluu iso kiitos Orthex Group:lle. Pääsin tekemään yhteistyötä heidän kanssaa ja pitkään pohdin, minkä kodin osa-alueen haluaisin jollain lailla järjestykseen. Autotalli? Eteinen vai vaatehuone? Loppujen lopuksi ratkaisu oli helppo, sillä alla oleva pikku neiti päätti sen puolestani:


Päätin laittaa keittiön säilytyksen edes hitusen paremmalle tolalle ja apuna tähän sain Orthexilta ison kasan ruoansäilytysrasioita sekä kaksi Smart Store Basketia. Niille, jotka eivät ole " kartalla " meidän keittiöstä, kerrottakoon, että meillä on kaappitilaa n.3 metriä, josta puolet syö roskis, uuni sekä astianpesukone. Yksi yläkaapisto, jossa on tiskikaappi sekä mikro ja säilytystila lääkkeille ym. Joten ihan hirveän suuresta säilytystilasta ei puhuta. Näin ollen lähes kaikki kuiva-aineet ovat mahdutettu yhteen vetolaatikostoon, joka alussa oli ihan siisti ja näppärä, mutta pieniä pussukoita ja puolikkaita purnukotoita täynnä, se alkoi olemaan jo aika sekava ( lukuunottamatta Ikean neljää rasiaa ). Sanomattakaan siitä, että pikku neiti mielellään tyhjentelee kyseistä laatikkoa pitkin asuntoa. Sitä onkin tullut käytettyä teippiä ja kuminauhoja patenttiratkaisuna tähän saakka.

Kävin tutustumassa netissä Orthexin ruoansäilytysastioihin ja ihan mittanauhaa ja ruutupaperia apuna käyttäen, mittasin mitä rasioita kannattaa ottaa ( sain siis yhteensä 15kpl tuotteita ), jotta saisin niistä maksimaalisen hyödyn irti. Rasiat ovat mitoitettu juuri niin, että ne kävi päällekkäin ja vierekkäin saumattomasti eikä hukkatilaa jäänyt juuri lainkaan. Korkeudesta ei yhtään, niin tarkalle meni! Rasioissa on myös kivasti jämäkät ja tiukat kannet, joten elintarvikkeet ovat toistaiseksi turvassa pikku tuholaiselta. Kannet ovat myös siitä kivat, ettei ne luista: rasiat pysyy hyvin päällekäin eikä ne lähde liitelemään ruokaa laittaessakaan, kun kansi pitä ne pöydän päällä paikoillaan.

SmartStore Baskettien avulla laitoin aisoihin hiukan meidän sekalaista kaappia. Ylin hylly on varattu isomman neidin insuliinipumpputarvikkeita varten ja vaikka pienempi neiti on oppinut olemaan koskematta koriin ja sen sisältöön ( ei sisällä todellakaan mitään vaarallista, vaan muutoin tärkeitä tarvikkeita, jotka on hyvä olla helposti saatavilla ) niin välillä kiusaus on suuri. Kannellinen Basket on onneksi vähentänyt tätä löytämisen ja tutkimisen riemua. Toiseen koreista siirsin vähemmän käytetyt termospullot ja kannen ansioista korin päällä oleva tilakin tuli käyttöön. 

Loopuksi vielä ennen/jälkeen kuva tuosta kaaosmaisesta elintarvikelaatikosta: 
Varsinaista tilaihmettähän siitä ei tullut ja yhä edelleen saa tarvitsemiaan tarvikkeita kaivella, mutta on se huomattavasti helpompaa kunnon säilytyksellä. Yhdestä 3,5l rasiasta tein jämäpussisäilytyksen ja nyt näkee heti, mitä on enää pienissä erissä jäljellä ja rasioiden taakse jäi vielä hyvä tila harvemmin käytettäville tuotteille. Ehkä satsaan vielä muutamaan rasiaan ettei tarvitse epäkäytännöllisiä lasipurkkeja enää käyttää ja saisin kaiken hyödyn irti minimaalisesta ruokakomerosta :)

Sirpa

Yhteistyössä Orthex Group:n kanssa.

You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)