VIHREÄN VALTAKUNTA // GREEN WALLS

 

Tässä se nyt on! Meidän ruokailutila vihreine seinineen, joka taisi aiheuttaa ensimmäistä kertaa vähän nieleskelyä Herra K:ssa. Täytyy kyllä myöntää, että ensimmäisen seinänpätkän maalattuani koin aika vahvan "apua, olen astunut luokkahuoneeseen"-fiiliksen. Valkea puolipaneeli teki liitutauluefektin maalattuun seinään ja vähän joutui itsekin nielemään maalausurakan keskellä, että näinköhän tuli nyt vika tikki maalin suhteen. Mutta, kuten lähes aina, kaikki näyttää valmiina aivan erilaiselta!

Seinän sävy on siis Tikkurilan N439 Syvänne. Muutamassa kuvassa seinien sävy on hitusen viileämpi, mitä onkaan: välillä paistoi aurinko ja välillä oltiin pilvipeitteen takana. Jännästi se luonnonvalo vaan muokkaa tiloja. No joka tapauksessa tässä oli muutama pieni riski: ensinnäkin tapetti. En todellakaan ajatellut lähteä irrottamaan sitä, koska muutos on näillä näkymin väliaikainen ( se ikkuna ) ja en halunnut tehdä ns. turhaa työtä. Pinnat joutuu erittäin suurella todennäköisyydellä uusimaan ikkunan myötä. Joten varmistin asian ja kyllä, tapetin päälle maalaaminen onnistuisi. Vinkkinä sitten muille paperitapetin päälle maalausta suunnitteleville: tapetti imee todella nopsaan maalin ensimmäisellä kerralla, joten ei toinna jäädä mietiskelemään liikoja. Jää nimittäin vähän maalinrantuja varsinkin pensselistä. Kokemuksen pohjalta kerrottakoon. Kaiken kaikkiaan tapetin päälle maalaaminen on ihan väliaikaisena ratkaisuna ok, mutta jos mielii tehdä pysyvää ratkaisua niin kyllä suosittelen kunnon pohjatöitä!

Palataanpa sitten tähän vihreään. Voi kuulkaa, kyllä tykkään! Vaikka tila on ikkunaton ja melko pimeä, niin tumman vihreä tekee tästä mukavan kotoisan. Keltainen ruokapöytäkin sain 8h hionnan, maalinpoiston ja lakkauksen jälkeen mielettömän upean koivuviilupinnan ja Ikean IVAR kaapisto ja uusi valaisin natsaa kauniisti yhteen pöydän kanssa. Nyt enää mallaillaan pönttöuunin väriä ja sitten alkaakin ruokailutila olemaan paketissa. Jopa niin, että tällä hetkellä en edes kaipaa tänne sitä ikkunaa :) 

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Here it is: our dining room after painting. Color is Tikkurila's N439 " Syvänne ".

Sirpa

Niin ja se ennen - kuva! Aikamoinen muutos, vai mitä?


You May Also Like

6 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)