SALAATTIA JA VALINTOJA // CHOICES 


Yhtenä iltana ennen nukkumaan menoa, havahduin siihen, etten ollut syönyt lihaa koko päivänä. En siivuakaan. En edes leivän päällä. Se, että ihan tietoisesti koin hämmennyksen hetken todistaneen sen, että liha on suuressa pääosassa päivittäistä ravintoani ja sen puuttuminen aiheuttaa pienen rektion. Ihan piti jäädä hetkeksi tilannetta pohtimaan ennen nukahtamista.

Olen vahvasti lihansyöjä. Joskus teininä olin kasvissyöjä ( aika laihoilla ravinteilla ), mutta sitten jossain vaiheessa iski totaalinen lihan himo ja sille tielle jäätiin. Kasvisruokakauteni jälkeen ravinto on muutenkin ollut aika "raskasta" eikä ehkä kovin monipuolistakaan. Pientä muutosta elämäntapoihin on nyt näköjään salakavalasti tullut monien eri syiden takia. Raskaus ja vauva eritoten toi ruokapöytään vihannekset suuremmalla kädellä takaisin, samoin Diabetes perheessä on vaikuttanut varsinkin makeisien ja herkkujen käyttöön. Kyllä niitä syödään, välillä. Ihan jopa levy kerrallaan, mutta kaapissa niitä on varalla äärimmäisen harvoin.

Kun lähipiirissä jyllääviä vakavia sairauksia on raskain sydämin sivusta seurannut, on väkisinkin alkanut miettimään omaa terveyttään ja sitä, millaisia valintoja ehkä voisi tehdä. Tuskin minusta mitään lainopillisesti tiettyä ruokavaliota seuraavaa fanaatikkoa saa koskaan, mutta pieniä ja suuria valintoja voin tehdä. Lihaa tuskin tarvitsee joka päivä, vihanneksia, vihanneksia, marjoja, gluteenitonta aina sen minkä pystyy ja ne sokerit. Ne on kyllä haastavia, mutta vähemmän on aina vähemmän.

 Ai niin ja tuo salaatti. Suosittelen! Todella hyvää :)

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Life is full of choices. Good ones and the bad ones. Making a small choices in your life, you can make a huge difference.

Sirpa

You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)