TYÖJUTTUJA // ABOUT WORK

Meidän työpöydälle on asettunut uusi työkone noin kuukausi sitten. Vanha,  jos kuutisen vuotta palvellut läppäri ilmoitteli eläkepäivistään pitkin matkaa koko viime vuoden ja uskokaa pois, aika hidasta, hidasta oli työskentely loppumetreillä.

Varsinkin kuvien muokkaaminen ja Photoshopin ja Lightroomin pyörittäminen oli yhtä tuskaa. Kun ei aukea ohjelmat saati kuvat, ei lataa, ei pelaa ja jäätää. Viimekesänä hätäpäissäni hommasin jo varaläppärin pelkkään nettisurffailuun ja sillä piti parit kuvat vääntää eikä niistä kuvista meinannut tulla mitään. Näytön värikalibroinnit kun oli mitä oli ja vääristi hirveästi alkuperäistä värimaailmaa.

Nyt olenkin saanut tehdä töitä ihan oikeasti hyvällä koneella ( siis minulle riittävä, ammattilaiset ovat asia erikseen ), joka toimii kuten pitää ja mikä parasta: näyttö on riittävän hyvä toistamaan värit kuvissa juuri niin kuin pitääkin! Kyllä aika hurjalta näytti vanhan läppärin erittäin keltaiseen taittava kuva tai halpisläppärin sininen sävy. Huh huh, joutui vanhojen kuvien kohdalla vähän nieleskelemään. Toinen mahtava juttu on tietysti näytön koko: 24" näytöllä on miellyttävä työskennellä ja tämähän kääntyy vielä suuntaan jos toiseenkin eli paljon on työskentelyominaisuuksia. Koneesta löytyy ihan kivasti myllyä pyörittämään tarvittavat kuvankäsittelyohjelmat, joten ajallisesti menee ehkä murto-osa siitä, mitä ennen meni työskentelyyn.

Hyvät työskentelyvälineet auttavat huimasti!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

My new computer to work with. My work is done so much faster than before - I'm happy!Yhteisstyössä rakkaan mieheni kanssa. Kiitos tuhannesti <3


You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)