PIHAKALUSTEIDEN TUUNAUS // GARDENFURNITURE MAKEOVER Ollaan asuttu täällä 5,5 vuotta. Joka ikinen kesä olen ajatellut, että kyllä muuten olisi aika kiva juttu hankkia uudet pihakalusteet! Silti joka kesä on menty samoilla vanhoilla. Ehkä ensivuonna sitten, nyt pihakalusterahat menee rakentamiseen ja remontointiin.

Noh, joka tapauksessa aika hiljaseksi veti keväällä, kun kurkistelin pressujen alle ja tiirailin kalusteiden kuntoa. Olihan ne viime vuonnakin aika polttopuukamaa, joita ei edes öljyäminen pelastanut. Pinta oli näissä erittäin kulunut ja rispaantunut, eikä ulkönäkö nyt muutenkaan houkutellut istuskelemaan. Joten, keksin kokeilla mattamustaa spraytä kalusteiden pintaan: onnistu tai ei, niin ei ainakaan hurjaa tappiota tule! Viisi purkkia meni eikä suurempia esivalmisteluita tarvinnut tehdä. Kevyt pintahionta irtosälästä ja pyyhintä, siinä se. 


Nyt kun ollaan tässä viikon verran auringossa näitä tuunattuja kalusteita testailtu, niin voin melkein vannoa, että ovat käytössä myös ensikesänä. Niin ovat onnistuneet tekeleet että! Hieman ehkä harmittaa pari onnetonta sävyeroa sohvassa, mutta eiköhän tuokin auringossa häviä. Tyynyt ja ensimmäisen kesäkukkaistutukset tekee kyllä terassilla olon huimasti kivemmaksi, mitä keväällä masentuneena osasin edes kuvitella! 

Kukat ja muut jutut odottelee vielä paikoilleen laittoa, mutta ai että olen tyytyväinen tähän onnistuneeseen tuunaukseen. Pitää laitella vielä parempia kuvia, kunhan terassi on kesäkunnossa ihan kunnolla. Alla vielä pari kuvaa viimekesältä, joissa näkyykin tuo ah niin ihana kalusteiden kunto ja lähtötilanne:


Suosittelen kokeilemaan, mikäli kotoasi löytyy hieman ankeita kalusteita. Nyt vaan äkkiä kesäkukat ja tyynyt pakoilleen, että päästään nauttimaan ihanista aurinkoisista päivistä terassilla!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

After/befover: our gardenfurniture. New black color makes them look so good!

- Sirpa -

You May Also Like

10 kommenttia

 1. Vähänkö tuli hienot! Mullakin olisi kaksi rumaa tuolia varastossa, jotka eivä taida mennä edes kirpparilla kaupaksi. Täytyykin kokeilla niiden kasvojenkohotusta sprayllä ! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä olisi ikinä arvannut, että näin siisti lopputulos tulisi! Spray on kyllä siitä kätevä, että sillä saa nopsaan ja siistin jäljen :)

   Poista
 2. Hienot tuli! Mekin uudistettiin vanhat kalusteet mustalla puuöljyllä. Tuli kuin uudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuöljyä kokeilin viimekesänä, mutta ei oikein enää näihin tehonnut :( Ei kyllä ollut musta, vaan jooku perus ruskea öljy.

   Poista
 3. Tosi kiva muutos. Mäkin olen harrastanut vastaavaa ja kyllä kannattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tosiaan! Nopeasti tuli kivat kalusteet :)

   Poista
 4. Tosi kivat! Spray on kyllä hyvä keksintö, pelastaa monessa tuunaus tilanteessa. :) Saattaa olla että teen saman tempun meidän pihakalusteille. Uudet tulis hankkia, mutta ei tämän kesän budjetissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää oli kyllä positiivinen yllätys näiden kalusteiden kohdalla :) Jos kestää vaan niin tuskin ensi vuonnakaan tulee uusia kalusteita hommattua.

   Poista
 5. Tulipa hienot. Kannattaa kyllä kokeilla sitä mustaa öljyä ensvuonna, jos pidätte vielä käytössä. Saattais väri syventyä ja huoltaa kuitenkin niitä lisää. Saattaa olla, että pidätte ne vielä sitäkin seuraavat vuodet:) Tosi onnistunut muutos!

  VastaaPoista
 6. Ojj, niin pienellä vaivalla kuin uudet! Vau! Hienoja kuvia muutenkin!

  Kaikkea ihanaa ja aurinkoista päivääsi!

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)