NYT ON KIVAA KEITTIÖSSÄ // IT'S A NICE KITCHEN NOWVaikka täällä ei täydellisen valmista olekaan, niin pakko on jo vilauttaa kuvia keittiöstä! Tykkään tositosi paljon tästä nyt ja mikä parasta, tilaa tuntuu olevan reilusti ympärillä. Ei enää ahdasta ja epäkäytännöllistä, vaan oikeasti mahtuu kulkemaan ja avaamaan kaappeja. Kyllähän täältä vielä puuttuu joitain pikkuhommia, mutta pääpiirteittäin aletaan olemaan voiton puolella. Listat, sähköt ja katon levytys on oikeastaan enää tekemättä, mutta ne taitaa jäädä syksyyn. Ulkona on nyt sen verran rakentamista, että nämä pikkujutut jäävät suosiolla myöhemmäksi.

Keittiössähän koko pieni remppasuunnitelma muutui täysin, kun läydettiin levytyksen alta ehjä ja siisti raakalautaseinä. Alunperinhän suunnitelmissa oli ( sen voi käydä kurkkasemassa täältä KLIK! ) tapetoida seinät ja kenties vaihtaa tasot. Mutta nehän kaikki lenti romukoppaan, kun tapetti nyt ei sopinut millään tuon lautaseinän kanssa. Eikä me todellakaan haluttu peittää sitä uudelleen, kun oli niin kaunis!


 

Paria maalausvaihtoehtoa mietittiin ja loppujen lopuksi mies sai päättää seinän kohtalon. Ja siitähän tuli kaunis harmaa. Raakalauta hiottiin aika kevyesti, lähinnä irtoröpö pois ja maalattiin pariin kertaan Paneleli - Ässä puolihimmeällä paneelilakalla. Sävy taisi olla 3435. Sopivasti kuultava ja lautojen aika vahvatkin sävyerot tasottui todella hyvin eikä jäänyt tilkkutäkkiefektiä.

Ikkunaseinä tapetoitiin eteisestä jääneellä hyvin vaalenharmaalla tapetilla ja yllätys yllätys: maalasin kuin maalasinkin tuon keittiön tason, vaikka ajattelin, että se on hukkaan heitettyä. Melkein olikin, kun tuntui, ettei tule yhtään mitään koko touhusta, mutta hyvin on nyt useamman viikon jo kestänyt.

Aika riskillä vedin tuon tason, kun sehän on sitä laminaattia. Maalia ( Tikkurilan Laasti :) ) oli sen verran jemmassa ja poltteli kovasti kokeilla, joten pakkohan se oli. Nopeasti kiteytettynä koko touhu meni niin, että 

1. maalinpesu
2. hionta
3. maalinpesu
4. pohjamaali
5. maalaus x 2

Pari viikkoa oli sellaista varoaikaa, etten juurikaan antanut kenenkään kolhia, koskea tai laittaa mitään tasojen päälle, että kerkeää kuivumaan kunnolla. Nyt kun näyttää siltä, että maali kestää niin meinasin vetää pintaan vielä jonkin pintalakan, ettei ime itseensä likatahroja. Ensimmäistä kertaa kyllä I K I N Ä oli aika epäonnistunut fiilis ja itku kurkussa, kun näytti aluksi, että saankin mennä ostamaan uuden tason. Että aika hiljasta on ollut vähän aikaa näissä extemporee - tuunauksissa..
Ilman toista yläkaapistoa tuntuu, että säilytystilaa on ihan tarpeeksi. ANNOn pahvisissa laatikoissa on keittiöpyyhkeitä, pakasterasioita sekä muuta vähemmän käytettävää tavaraa. Ruokatarvikkeet mahtuu hyvin lautasien ja kuppien sekä kippojen kera alakaapistoon.

Että tällänen pieni muutos täällä :) Nyt voikin alkaa miettimään niitä yksityiskohtia ja pärekoreja, kun kokonaisuus alkaa olemaan hanskassa!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Our kitchen "renovation" is almost done. Little things are waiting to be done, but we have so much to do outside that we are going to wait till the end of the summer.

But I LOOOOOOVE this now <3

- Sirpa -

You May Also Like

16 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)