PALATAAN KEITTIÖÖN // BACK IN THE KITCHEN
Keittiön pintaremontti lähestyy pikku hiljaa ja omat ajatukset pyörivät sen ympärillä aika lailla. Oikeastaan sen ympärillä, minne saadaan tavarat mahtumaan, jos toinen yläkaapisto lähtee ja tilalle tulee jotain pienempää ja sirompaa. Tässä olenkin läpikäynyt kaappien sisältöä ja järjestelly tavaroille uusia paikkoja.

Yllä olevasta pohjakuvasta näkyykin keittiön paikka talossamme ja se on kooltaan noin 3,6m x 3,4m. Kaapistot ovat sijoitettu yhdelle ikkunaseinälle, toiselta puolelta hella haukkaakin ison osan tilasta. Sähköliesi on sijoitettu aivan prinkkalaa tällä hetkellä ( puuhellan vieressä nurkassa ), mutta jännästi siihen on tottunut vuosien aikana. En tiedä tosiaankaan, voidaanko sitä koskaan siirtää siitä pois, haastetta olisi saada mahtumaan kaikki kodinkoneet tuohon 3,6m pätkälle sekä säilyttää kaappitila. Nykyisestä käytössäolevasta alakaappien tilasta noin puolet menee astianpesukoneelle, roskikselle sekä uunille. Astianpesukone saisi olla hitusen isompi ja tilaa voisi saada pienentämällä sen vieressä olevaa roskista. Leveä on, mutta jäteastiat ovat yhdessä tasossa, joten hukkatilaa jää melkoisesti. Kapeampi roskis, astioiden ollessa kahdessa tasossa, olisi pelastus! Seuraavana onkin sähköuuni heti seinän vieressä. 

Tällä hetkellä meidän käyttöastiat ( ruokailu, kahvi, leivonta, ruoanlaitto yms. ) mahtuvat kaikki tuohon yläkaappiin sekä alakaapiston laatikoihin. Yksi pieni vetolaatikko on pyhitetty kynille ja pientyökaluille sekä tarvittavalle "tilpehöörille" ja mikron yläpuolella oleva kaappi sisältää sitten lääkkeet ym.

Jääkaapin kylkeen siirsin yhden Ikean Hylliksen ja siirsin sinne suurimman osan kuivatarvikkeista toistaiseksi. En tiedä, tottuuko silmä näkyvillä oleviin tuotteisiin, mutta käyttöaste on todella paljon korkeampi, kun ainekset ovat näkyvillä! Tällä hetkellä näyttää siltä, että tuo ylimääräinen yläkaapisto on tosiaan ylimääräinen: kaiken kaikkiaan vajaalle kahdelle hyllylle jäi enää tavaraa. Uskon, että pärjäämme kevyemmälläkin ratkaisulla!
Tajusin myös, että hei meillähän kohta aletaan kulkemaan sisälle aivan toisesta päästä taloa, joten keittiö avautuu eri tavalla kuin ennen. Nythän se näkyy myös uuteen olkkariin ja siitäkin syystä olisi kiva saada keittiöstä kaunis.


Ja hei: niinhän siinä nyt kävi! Sunnuntaina kävi sähkäri irrottamassa kaapiston alalaidasta valot ja kaappi lähti! Nyt onkin edessä ihan hitusen tapetin irrottamista...

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Looking  forward to renovate our kithcen. Not all, but little things like a new wallpaper!


- Sirpa -

You May Also Like

7 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)