KUINKA SINÄ TEKISIT SEN? // HOW WOULD YOU DO THAT?

Wohn/Essbereich


Kuinka sinä tekisit sen? Kuinka sinä myisit oman asuntosi? Niimpä, siinä onkin pohtimista.

Itse harrastan asuntomyynti-ilmoituksia. Vaikka tarvetta asunnon ostolle, saati myynnille ei ole, niin tykkään käydä katsomassa ilmoituksia. Millaisia asuntoja, millaisia myyntikuvia, tunnelmia, maisemia ja hintoja. Ne vain kiinnostavat.

Yleisesti ottaen myyntikuvat ovat kovin pliisuja: pääasia, että kohde menisi kaupaksi. Mutta on Suomessakin onneksi kiinteistövälitysfirmoja, jotka panostavat niin kuviin kuin kotisivuihinsa ja sen huomaa - ne pistävät väkisinkin klikkaamaan myynti-ilmoituksen auki. Esimerkiksi Turussa ja Helsingissä toimiva Bo LKV.

 Valitettavasti sekaan mahtuu myös myyntikuvia, joissa ei olla viitsitty edes pedata sänkyä tai siivota pyykkejä. Miksi? kysyn joka kerta itseltäni. Miksei edes sen vertaa nähtäisi vaivaa, että siivottaisiin suurimmat sotkut pois?


Küche (nicht enthalten)


Ulkomailla asuntojen myyntistailaus on viety kyllä askeleiden verran pidemmälle, mitä täällä kotimaassa. Yksi ykkössuosikkini on Fantastic Frank , joka vie myyntikuvat aivan omalle tasolleen. Veikkaan, ettei ihan jokaisen makuun sovi tälläiset myyntikuvat, mutta mielestäni he ovat osanneet lähestyä kohteita hersyvällä huumorilla! Myyntikuvat ovat hienosti ja jopa rohkeasti stailattuja. Vai mitä sanotte esimerkiksi alemmasta kuvasta?


Essbereich


Luultavasti joillain saattaisi aamukahvit mennä väärään kurkkuun, mutta kaikesta huolimatta kuva pysäyttää ja kiinnittää huomion. Niin kävi itsellenikin. Kuvaa jäi oikein tutkimaan, mistäs tässä onkaan kyse? Samoin eräässä kuvassa oli panostettu suorastaan äärimmilleen yksityiskohdissa, asettelemalla tarjoiluvadille Fantastic Frank - logolla valmistettuja pikkuleipiä. Siinä on jo tekemisen maku.
Pidän myös siitä, että myyntikohteeseen on lisätty kuvia asuinympäristöstä: kauniita yksityiskohtia ja paikkoja, mitkä sijaitsevat lähellä. Se jos mikä antaa positiivisen vaikutelman. Näkee jo kuvia selatessa, millaisesta ympäristöstä on kyse.

Itse toivoisinkin ja suorastaan odotan, että Suomessakin tartuttaisiin rohkeasti asuntojen markkinointiin: meillä on käytössä hurja määrä verkostoja ja sosiaalisia medioita - miksi niitä ei hyödynnettäisi? Kuva on kuitenkin se suurin ja pysäyttävin myyntiartikkeli, se tunne, mikä niistä välittyy. Tunne, missä voi kuvitella itsensä aamukahvin kanssa pöydän ääreen ja lähteä sen tunteen innoittamana katsomaan kohdetta paikan päälle.


SchlafzimmerNostin asian esille erityisesti tästä syystä, että ilokseni olen saanut muutamia projekteja koskien asuntojen kuvauksia. Olen mielettömän innoissani ja toivon, että projekteista voisi kehkeytyä jotain suurta ja pysyvää! Ei ehkä ihan Fantastic Frankin tasolla, mutta toivottavasti tulevaisuudessa suunta on sinne päin. Enempää en uskalla asiasta kertoa, mutta toivon mukaan pääsen jossain määrin näistä täälläkin kertomaan :)

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

I love Fantastic Frank - real estate agency. Pictures are amazing! More of this, please!

 - Sirpa - 

You May Also Like

11 kommenttia

 1. Asiaa! Jos itse olisin myymässä taloani, ottaisin itse kuvat - vaikka en ole kuin tavallinen blogikuvia kuvaava, ammattitaidoton järkkärin käyttäjä. Uskon että osaan silti ottaa paremmat kuvat kuin keskiverto välittäjä. Tietysti voisi valita välittjän sen mukaan, että palveluun kuuluisi myös myyvät kuvat, mutta väitän että tässä kaupungissa ei ole sellaista firmaa joka kuvilla erottuisi - lueskelen itsekin myynti-ilmoituksia sen verran paljon että olisin huomannut. Todella harmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että se firma, joka nyt nappaa ideat itselleen käyttöön, iskee kultasuoneen! Niin paljon potentiaalia käytössä, miksei niitä hyödynnettäisiin?

   Poista
 2. Älä muuta viserrä. Ei vaan voi ymmärtää tosiaan niitä sotkuja ja petaamattomia sänkyjä.

  Etenkin jos kuvat on ottanut kiinteistönvälittäjä, jonka omaa työtä kuitenkin helpottaisi se, että kohde näyttää siistiltä.

  Tuota kaatuvaa tuolia mietin, että vaikka se on kuvana mielenkiintoinen, niin kiinnittyykö siinä kuitenkin huomio enemmän nimenomaan siihen lentävään tuoliin kuin itse asuntoon? Mulle saattais käydä niin.

  Huisisti onnea uusiin mahdollisuuksiin! Kuulostaa tosi kivalta ja mielenkiintoiselta, eikä epäilystäkään, etteikö olis sun alaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sotkuiset huoneet ovat kertakaikkisen eieiei.

   Hih, ensimmäinen kuva oli se, johon kiinnitin huomion ja tuolikuva suorastaan hätkähdytti! Mutta, ostaisinko? En. Jotenkin asunnon koko olemus muuttui kuvan kohdalla ja yhtäkkiä ajatuskin pippaloista ja seuraavasta aamusta...uh. :D Että tällänen reaktio kahden lapsen äidiltä :)

   Poista
 3. Juuh, välittäjiä..tai oikeastaan myyjäpoloisia sitä välillä miettii tippa silmässä, kun katselee noita asuntoilmoituksia.. Tosin joskus huonoista kuvista voi olla hyötyäkin: meidän nykyisen asunnon kuvissa oli tyhjät maitopurkit ja tiskit pöydillä, mutta sieltä sotkun keskeltä me vaan nähtiin meidän oma helmi! :) Toki asuntoon tehtiin täysremontti sitten heti oston jälkeen.. Mutta visualistina, panostaisin kyllä asunnon myynti-ilmojen valokuviin. Hyvä, jos myyjät alkavat ymmärtää vaatia hyviä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Joskus pitää osata katsoa kaiken "sotkun" taakse ja nähdä se oma juttu sieltä alta. Meillä taisi olla samaan aikaan pari muuta katsojaa, mutta sen verran oli tässä hommaa, että kyllä ne valmiin talon ostajat karsiutui heti pois :) Siinä se onkin välittäjällä haastetta miettiä, kuka tai ketkä ovat se kohderyhmä, kelle asuntoa kaupitella!

   Poista
 4. Niin, piti siis jatkaa vielä edelliseen: hyvänä puolena oli se, ettei näyttöön tullut juuri ketään meidän lisäksemme ja saatiin koti itselle ilman hirveää hintakilpailua. :)

  VastaaPoista
 5. Oi kuulostaa ihanalta!! Niin sitä pitää!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tässä onkin jo monen monta muuta kohdetta tulossa, joten olen todella iloinen :)

   Poista
 6. Niinpä, tässä pienessä maassa kaikki tapahtuu aina muiden jälkeen...mutta ehkä näissä asuntojen myyntikuvissa on pikkuhiljaa tapahtumassa muutosta. Riippunee siitä kuinka moni myyjä on valmis maksamaan laadukkaista kuvista.
  Mutta voivathan he lisätä sen myyntihintaan...etten minäkään tajua miksi ammattikuvaajia ja stailaajia ei hyödynnetä! Fantastic Frank menee ehkä osittain vähän yli, mutta toisaalta ovat edelläkävijöitä maassa, jossa myytävien asuntojen stailaus ja hyvät kuvat ovat jo huomattavasti arkipäiväisempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmalla kunnon kuvat taitavat olla tosiaan jo niin arkisia, että siellä joutuukin sitten laittamaan kaikki kikkakolmoset kehiin erottuakseen joukosta :) Innolla odotan mihin suuntaan ollaan menossa asuntomarkkinoilla täällä kotosuomessa. Yhteistyö stailaajien ja kuvaajien kanssa voisi lisääntyä vallan mainiosti.

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)