KAAMEA IHANA KEITTIÖ // GREAT BUT AWFUL KITCHEN
Ja jälleen kerran olemme ongelman nimeltä K E I T T I Ö äärellä. Vastahan se saatiin siihen kuntoon, että viihdyttiin ja nyt ollaan jälleen siinä pisteessä, että jotain pitäisi tehdä! Tähän pisteeseen tietysti ajauduttiin laajennusremontin myötä, joka laittoin vähän enemän paikkoja uusiksi, mitä osattiin etukäteen ajatellakaan. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, meidän keittiö on tällä hetkellä pimeä kun mikä ja pienesti rempan tarpeessa. Sähköjohdot kulkevat uudelta puolelta keittiön läpi ja kulkuaukot vaatii vielä pientä puuhaa. Mutta, niitähän ei ihan noin vaan päästä tekemään, ellei ensin tehdä jotain tälle keittiölle.
Ja mitä me ollaan mietitty? Ensinnäkin seinäpinnat menee uusiksi: vanha tapetti on aivan kulunut, joten se menee vaihtoon. Itselläni on jemmassa Ellokselta alennuksesta joskus parisen vuotta sitten ostettu harmaa tapetti ( alla olevassa inspiskuvassa oikeassa ylälaidassa näkyy pientä osviittaa ), joka oli menossa tytön huoneeseen yläkertaan, mutta eipä mennytkään. Koska se pahuksen hella on siellä vieläkin ( joka muuten lähtee tänä keväänä! ) ja tyttökin muutti jo alakertaan. Eli, tapetti tulee keittiöön.

Kaapistoja ei tosiaankaan mennä vaihtamaan, toimii ja on siistit. Työtasoja olen miettinyt vaihdettavaksi ja vaihtoehtoina olisi joko vaneri, koivu tai valkea koivureunalla. Vaaleat tasot joka tapauksessa, koska tapetti on aika hallitseva elementti. Samoin kaappien vetimet tekisi mieli vaihtaa puisiksi ja enemän 50 - luku tyylisiksi.

Olen pohtinut myös toisten yläkaappien ( nuo mitkä ovat tuossa heti kulkuaukon vieressä, pullotelineineen päivineen ) poistamista. Avohyllyt ei oikein tule kysymykseen, koska rasvan ja pölyn leijailu keittiössä puuhellalta avohyllyille ei innosta lainkaan (Miehelle ehdotin kunnon liesituulettimen hankkimista hellan yläpuolelle juurikin tästä syystä, mutta ei taida ihan tämän hetken asia olla). 

Joten, tässä kohtaa olisi parikin vaihtoehtoa: joko me siirretään jääkaappi tuohon nurkkaan erittäin näppärästi tai poistetaan vain yläkaapit ja tilalle jokin kevyempi ratkaisu. Jääkaappihan on nyt tuossa vanhalla paikallaan vastapäätä, mutta seinän takana on leivinuuni. Vaikka sen lämmön ei pitäisi vaikuttaa jääkaapin toimintaan niin siitäkin huolimatta vähän jänskättää. Viisaampaa olisi siirtää kaappi ulkoseinää vasten, eikö? Teettää ehkä hitusen enemän työtä, mutta energiatehokkuudeltaan viisaampaa. Ja mitä jääkaapin tilalle? Jotain kivaa ja käytännöllistä, jota en tähän hätään ole vielä keksinyt! Ehkä se aamupalanurkkaus? Toisaalta haluaisin siirtää myös pyykinpesukoneen minivessasta keittiöön, joten aika paljon on mietittävää.
Päässä olen pyöritellyt kivoja ideoita ja tähän kokosinkin pienen kollaasin omista ajatuksistani. Kaiken kaikkiaan keittiö saisi olla sekoitus modernia ja 50 - lukua, räsymattoa ja pärekoreja. Ja tietenkin valoisa, mitä se ei nyt todellakaan ole. Valaistus hoidetaan alasvaloilla sekä ikkunan eteen tulevalla kivalla vintage valaisimella.

Jollain teistä saattaa käydä mielessä ajatus, miksi emme tekisi kerralla kunnon keittiöremonttia, niin tällä hetkellä A: ylimääräisen rahan laittaminen keittiöremontiin ei tule kysymykseen B: tälle on jotain pakko tehdä kiitos laajennuksen C: koska seinäpinnat menee pakonsanelemana uusiksi ja vähintään toisen yläkaapiston joutuu siksi aikaa purkamaan pois, voi pienen keittiöremontin toteuttaa siinä samalla. D: kaapistot on tosiaan niin hyvässä kunnossa, ettei ihan huvikseen niitä toinna lähteä vaihtamaan uusiin vaaleisiin - näillä pärjätään oikein hyvin!

Näillä ajatuksilla mennään ja toivottavasti kevään aikana saadaan muut hommat valmiiski ja siirrytään keittiön kimppuun :)

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Ideas for a small kitchen renovation. at the moment our kitchen is, how do I say: awful. But great.

- Sirpa -
You May Also Like

9 kommenttia

 1. Hehhee. Niin on kuule samanlaiset pähkimiset täälläkin meneillään (ja miltei identtinen, mutta keskeneräinen teksti otsikolla "Tyhmä keittiö" luonnoksissa :D). Melkein tuli sellainen olo, että ei mun tarvi julkaista omaa tekstiä ollenkaan, kun sinä jo kirjoitit kaiken. Jotain tarttis tehdä, mutta ei kumminkaan mitään totaalista remppaa. Mutta se "jotain" aiheuttaa pakosti toimenpiteitä myös toisaalla ja nyt tässä olen koittanut pääni puhki miettiä, miten saisin toteutettua muutoksen, joka ei tuntuis kukkarossa mieluiten ollenkaan, mutta muutos olis kumminkin tuntuva ilman isoa työmäärää. Mahdoton yhtälö vissiin :). Ja vähän näyttää siltä, että meillä on teidän kanssa identtiset tai ainakin hyvin samanlaiset kaapin ovet ja laatikoiden etusarjat. Erilaiset vetimet vaan. Tasot on pyökkilaminaattia, joka yhdistettynä pyökkilaminaattilattiaan on just se kaikkein ahdistavin asia, joka tekee kokonaisuudesta raskaan, vaikka keittiö meillä suhteessa muun talon kokoon onkin iso. Voi huoh sentään. Suurin vika keittiössä vissiin on se, että siinä ei ole mitään todellista vikaa :). Tuntuu, että just vasta remontoitiin, mutta nyt kun mietin, niin oli vuonna 2000... Eli onhan siitä hetki..

  tsemppiä pähkäilyihin! Mielenkiinnolla seuraan, mihin päädytte. Itse saatan päätyä vaihtoehtoon "unohda koko juttu" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Toisaalta tekis mieli posauttaa koko keittiö ja tehdä puhtaalta pöydältä: helpommalla pääsisi eikä tarvitsisi sovitela vanhoja ja uusia palasia kohdalleen. Mutta, kun keittiö on ok kaikkine kaapistoineen eikä niitä ole tarve uusia. Ainoastaan hienosäätöä pitäisi tehdä! Voiskin vaan unohtaa, mutta kuvat kertonee kaiken ;) No, eiköhän tässä kevään aikana tämäkin ongelma jollain tapaa ratkea.

   ps.pitääki teiltä sitten hamstrata kaapin ovet :D

   Poista
 2. Ihan totta, miksi vaihtamaan ehjää jos vielä vanhatkin ajavat asiansa. Kollaasi näyttää oikein hyvälle, tapettikin on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmaa ehkä hitusen latisti mieheni kommentti "korpimajasta" räsymaton nähdessään.. Siis mitä? :D

   Poista
 3. Oi että. Nämä remppajutut ovat niin mutkikkaita ja niihin saisi helposti palamaan tuhatlappusen jos toisenkin. Tsemiä pohdiskeluihin! Itse luotan siihen, että ratkaisu esittelee itse itsensä oikean hetken tullen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Nyt kun noita tuhatlappusia ei nurkista löydy, joutuu vähän tuumailemaan kovemmalla kädellä. Luotan kyllä siihen, että se oikea ratkaisu astelee esiin omalla ajallaan :)

   Poista
 4. Mulle tuli heti kuvia katsoessa ennen kuin edes tekstiä luin, niin fiilis, että tuon yläkaapin voisi eliminoida tuosta ;)
  Tulisi ehdottomasti avarampaa ja valoisampaa ja ikkuna pääsisi eri lailla oikeuksiinsa.

  Hei mitä materiaalia tuo työtaso on?
  Onko laminaattia vai puuta?
  Tuli mieleen, että entä jos sen maalaisi?

  Äh mä en kestä, kun mulla ei ole mitään rempattavaa ja suunniteltavaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei, tervetuloa, jos remppaamisesta on pulaa :D Jotenki tympii hetkittäin, kun joka puolella on koko ajan jotain..buu ja buu. No, kaikki loppuu aikanaa :)

   Jotain laminaattiahan nuo on. Maalaamista oon miettiny monet kerrat, mutta viimeks toissapäivänä kirosin hellan seinällä olevia maalattuja laattoja, kun eihän se oikeen kestä, vaikka onki ihan järeellä maalilla maalattu. Oli sellanen hätäapu. Tai kun sen näkee, että on vähän annettu tekohengitystä, jotta kestää taas hetken ( ei kerrota miehelle, et saattaa neki mennä vaihtoon. Just kuuluu riemun kiljahduksia nimittäin eteisen lattian kanssa :D )

   Joten jotain tekee mieli sitten pistää ihan kunnolla uusiin, ettei koko keittiö oo hengityskoneen varassa. Juunou. Vaikka pinnan laatotus on ollu yks vaihtoehto, mutta taas tuo tapetti on siksakkia ja sillisalaattia niin veikkaisin, että laatotettu työtaso tois vähän liiaksi rauhattomuutta?

   Poista
  2. Joo tiedän todellakin tekohengityksen rempassa tai muutosprojekteissa!
   Eikä varmasti kannata lähteä maalailemaan, jos ei ole puuta tuo työtaso. Puisen tason vaan olisin uskaltanut maalata, kun siitä ei samalla tavalla irtoile tai halkeile maali, kuin jonkun muka-materiaalin pinnalta :)

   Juu ja laatoitushan ei välttämättä ole mikää helpoin ratkaisu työtason osalta. Halvin se saattaa olla, jos valitsee halpoja laattoja eikä laske työtunteja.. mutta aikakin on rahaa.

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)