KAAMEA IHANA KEITTIÖ // GREAT BUT AWFUL KITCHEN
Ja jälleen kerran olemme ongelman nimeltä K E I T T I Ö äärellä. Vastahan se saatiin siihen kuntoon, että viihdyttiin ja nyt ollaan jälleen siinä pisteessä, että jotain pitäisi tehdä! Tähän pisteeseen tietysti ajauduttiin laajennusremontin myötä, joka laittoin vähän enemän paikkoja uusiksi, mitä osattiin etukäteen ajatellakaan. Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, meidän keittiö on tällä hetkellä pimeä kun mikä ja pienesti rempan tarpeessa. Sähköjohdot kulkevat uudelta puolelta keittiön läpi ja kulkuaukot vaatii vielä pientä puuhaa. Mutta, niitähän ei ihan noin vaan päästä tekemään, ellei ensin tehdä jotain tälle keittiölle.
Ja mitä me ollaan mietitty? Ensinnäkin seinäpinnat menee uusiksi: vanha tapetti on aivan kulunut, joten se menee vaihtoon. Itselläni on jemmassa Ellokselta alennuksesta joskus parisen vuotta sitten ostettu harmaa tapetti ( alla olevassa inspiskuvassa oikeassa ylälaidassa näkyy pientä osviittaa ), joka oli menossa tytön huoneeseen yläkertaan, mutta eipä mennytkään. Koska se pahuksen hella on siellä vieläkin ( joka muuten lähtee tänä keväänä! ) ja tyttökin muutti jo alakertaan. Eli, tapetti tulee keittiöön.

Kaapistoja ei tosiaankaan mennä vaihtamaan, toimii ja on siistit. Työtasoja olen miettinyt vaihdettavaksi ja vaihtoehtoina olisi joko vaneri, koivu tai valkea koivureunalla. Vaaleat tasot joka tapauksessa, koska tapetti on aika hallitseva elementti. Samoin kaappien vetimet tekisi mieli vaihtaa puisiksi ja enemän 50 - luku tyylisiksi.

Olen pohtinut myös toisten yläkaappien ( nuo mitkä ovat tuossa heti kulkuaukon vieressä, pullotelineineen päivineen ) poistamista. Avohyllyt ei oikein tule kysymykseen, koska rasvan ja pölyn leijailu keittiössä puuhellalta avohyllyille ei innosta lainkaan (Miehelle ehdotin kunnon liesituulettimen hankkimista hellan yläpuolelle juurikin tästä syystä, mutta ei taida ihan tämän hetken asia olla). 

Joten, tässä kohtaa olisi parikin vaihtoehtoa: joko me siirretään jääkaappi tuohon nurkkaan erittäin näppärästi tai poistetaan vain yläkaapit ja tilalle jokin kevyempi ratkaisu. Jääkaappihan on nyt tuossa vanhalla paikallaan vastapäätä, mutta seinän takana on leivinuuni. Vaikka sen lämmön ei pitäisi vaikuttaa jääkaapin toimintaan niin siitäkin huolimatta vähän jänskättää. Viisaampaa olisi siirtää kaappi ulkoseinää vasten, eikö? Teettää ehkä hitusen enemän työtä, mutta energiatehokkuudeltaan viisaampaa. Ja mitä jääkaapin tilalle? Jotain kivaa ja käytännöllistä, jota en tähän hätään ole vielä keksinyt! Ehkä se aamupalanurkkaus? Toisaalta haluaisin siirtää myös pyykinpesukoneen minivessasta keittiöön, joten aika paljon on mietittävää.
Päässä olen pyöritellyt kivoja ideoita ja tähän kokosinkin pienen kollaasin omista ajatuksistani. Kaiken kaikkiaan keittiö saisi olla sekoitus modernia ja 50 - lukua, räsymattoa ja pärekoreja. Ja tietenkin valoisa, mitä se ei nyt todellakaan ole. Valaistus hoidetaan alasvaloilla sekä ikkunan eteen tulevalla kivalla vintage valaisimella.

Jollain teistä saattaa käydä mielessä ajatus, miksi emme tekisi kerralla kunnon keittiöremonttia, niin tällä hetkellä A: ylimääräisen rahan laittaminen keittiöremontiin ei tule kysymykseen B: tälle on jotain pakko tehdä kiitos laajennuksen C: koska seinäpinnat menee pakonsanelemana uusiksi ja vähintään toisen yläkaapiston joutuu siksi aikaa purkamaan pois, voi pienen keittiöremontin toteuttaa siinä samalla. D: kaapistot on tosiaan niin hyvässä kunnossa, ettei ihan huvikseen niitä toinna lähteä vaihtamaan uusiin vaaleisiin - näillä pärjätään oikein hyvin!

Näillä ajatuksilla mennään ja toivottavasti kevään aikana saadaan muut hommat valmiiski ja siirrytään keittiön kimppuun :)

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Ideas for a small kitchen renovation. at the moment our kitchen is, how do I say: awful. But great.

- Sirpa -
You May Also Like

9 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)