DIY KÄKIKELLO // DIY CUCKOO CLOCK


Pieni sniikkis pilkahtikin tästä DIY kellosta jo Instan puolella, joten laitetaan vihdoin myös tänne kuvat tästä tekeleestä.

Jostain syystä alkoi tuntumaan siltä, että tämä meidän rintsikka vaatii ehdottomasti käkikellon - ei sellaista perinteistä kukkuvaa kelloa, vaan jonkun vähän modernimman. Muutama kiva vaihtoehto löytyi suoraan netin syövereistäkin, mutta päässä alkoikin hahmottumaan ihan omat visiot.

Muistin nimittäin, että meillä on makkarissa pieni puinen talohylly ( ostettu muistaakseni vuosi sitten alesta ), joka ei ihan sitä omaa paikkaansa ole löytänyt. Eihän siinä sen enempiä tarvittu, kun olin haalinut osat kasaan ja poraillut reikiä kellon osille. Siinä samalla tehdessä hahmottui oikeastaan koko idea " ai niin hei, ne puiset helmet siitä DIY kyntteliköstä kävisi muuten hienosti tähän, löyty myyten DC fixin jämät, jolla päälystää talohyllyn takapuoli, niin ja pitäähän käkikellossa lintu olla, no hei, ne isommat helmet ja sitten tää askarteluun tarkoitettu muivinaru.."

Homma eli touhutessa ja rakentui pala palalta kasaan omista tarpeista, mitä ikinä keksinkään tässä käyttää. Kellokoneistokin oli alkujaan vanhasta seinäkellosta, mutta riks vaan, ja koneisto hajosi. Uusi onneksi löytyy alta 5e hintaan, joten koko komeus ei paljoa rahapussia köyhdyttänyt!

Arvatkaa tykkäänkö? No kyllä vain!


' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

DIY - cuckoo clock, which i made out of other stuff what I found from our house. And I do love this one, it's perfect!

- Sirpa -

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Oi miten hieno! Käkikellosta ei ihan heti tuu mieleen sana moderni, mutta tämä on! Ja hienoa, että syntyi vielä ilman suurempia tarvikeshoppailuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaan tule :) Parasta tosiaan on, että kaikki kellokoneistoa lukuun ottamatta löytyi omasta takaa!

   Poista
 2. Hieno!!! Meilä on se Stockan versio, mutta siinäkään mitään käkeä ole vaan lintu istuu mökin katolla. Tosin ei varmaan hermot riittäiskään oikealle käelle , hahaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyikin muutamia tosi kivoja kelloja, varmaan olisin jonkin niistä tilannut, jos en omasta takaa olisi saanut väsättyä. Neidillä oli joskus aikoinaan musta muovinen käkikello huoneessaan ja kyllä nimittäin aika nopeaan läks patterit! Kukkuminen oli ihan kiva, mutta pidemmän päälle ei :D

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)