KURKISTUS REMPAN KESKELLE // OUR RENOVATIONOhhoh ja houhouhou! Jopas on aika vierähtänyt rivakalla vauhdilla sitten viime postauksen. Syy hiljaisuuteen löytyy tässä näin: pikkuhiljaa valmistuva uusi puoli. Huh, alkaa näin loppua kohden vähän jo olemaan turhautunut ja hieman malttamaton fiilis - tämä rempan keskellä eläminen ottaa kieltämättä välillä hermoon! :)

No, yksin kun rakentaa ja pari tuntia työpäivän jälkeen niin ei siinä hirveitä kerkeä. Seinäntakana rakentamisen huono puoli onkin siinä, että lapset kun käyvät ajoissa nukkumaan, loppuu se rakentaminenkin siihen. Kaikesta huolimatta ollaan jo aika pitkällä! Tässä pieni katsaus tämän hetken tilanteeseen:

Yläkuva on nappastu uuden eteisen puolelta. Näkymä on suoraan keittiöön ( kivat pressuviritelmät, aukot puhkaistiin tässä jokin aika sitten ) ja oikealle puolelle avautuu uusi olohuone. Aukkojen kokoon ei juurikaan pystynyt vaikuttamaan, koska vanhan puolen kantaville rakenteille ei saanut tehdä yhtään mitään. Eli aukot ovat juuri sen kokoiset kuin vanhat ikkuna-aukotkin.
 Eteisen suunnalta avautuu näkymä myös koko uudispuolen tärkeimmälle asialle, eli leivinuunille. Pikkusen on kaveri mustunut ( kiitos kostean syyskelien ja äärimmäisen pitkän kuivuttelupolttelun ) ja antiikkilaasti imaisi kivasti putsi/ilmaluukuista valuvat nokivedet itseensä. Eli tiedossa on pieni pintamaalaus. Onneksi ei maalattu heti vaan odoteltiin ensipolttoa ja sitä loputtoman tuntuista kuivattelua. 

Uunin oikealta puolelta puhkaistiin myös kulkuaukko, josta mennään tulevaan ruokailuhuoneeseen. Hitsi, että tässä kohtaa näen ihanat lasiset pariovet! Vanha ulkoseinä panelointiin hirsipaneelilla ( Vanha vinolaudoitus oli todella nuhjunen, joten sitä ei voinut esille jättää vaikka alkuperäinen suunnitelma olikin. )  ja maalattiin samalla vaaleanharmaalla sävyllä, kuten kaikki muutkin seinät. Sävy oli Tikkurilan Tunne Väri - värikartan F428. Eikä muuten ollut mikään helpoin valittava väri tuo harmaa. Aika äkkiä taittui ruskeaan tai siniseen ja sellainen "neutraalin" värisävyn löytäminen vaati aika monta väriliuskaa. Uh.
Sitten se ainokainen seinä, jolle "saat sitten ite päättä mitäkä laitat, en puutu ". Tälle seinänpätkälle sijoitetaan televisio, joten jotain tummaa maalia tai tapettia olin ajatellut taustaksi. Päätin pysyä samalla linjalla mitä edeltävässäkin remontissa ja päädyin käyttämään Tapettitalon 50 - luvun tapettia. Tilasin muutamista kivoista tapeteista näytepalaset ja yksi nousi suosikiksi heti! Arvaatteko mikä? :) 

Eli tälläistä tänään. Hirsipanelointi tehtiinkin justiinsa äsken loppuun näin joulun kunniaksi ja ajattelin sipaista vielä toisen maalikerran viimeistään huomenna pintaan. Sitten Herra K alkaa mättämään lattiaa. Sitten väliovi eteiseen ja minä tyttö se taidan alkaa muutto puuhiin. Yksi aivan mietelön ihanuus odotteleekin laatikossa paikoilleen laittoa!

Niin no, kai ne alasvalotkin pitäisi kytkeä ja tietty listat.

Taidan silti alkaa jo "pakata" :)

Ja hei! Aivan ihanaa joulua kaikille! Itse en juurikaan ole kerennyt koneella pyörähtämään, joten olen aika pihalla monenkin blogin suhteen..toivottavasti pian on taas aikaa, niin muiden bloggaajien touhujen seuraamiseen, kuin omankin blogin rivakampaan päivittämiseen :) Kiitos kuitenkin kaikille, jotka olette täällä silloin tällöin piipahtaneet!


' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Here we are! Almost done, but soooo much to do!

- Sirpa -


You May Also Like

2 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)