AJATUKSIA INSTAGRAMISTA // INSTAGRAM





Kun joskus pari vuotta sitten sain jouluna lahjaksi puhelimen, jolla pääsi Instagramiin, olin huippu ilahtunut! Alkujaan tili oli lähinnä pieni siivu arkea, ei niin vakavaa touhua ja kuvia yksittäisistä hetkistä ilman sen suurempaa asettelua tai muokkaamista. Sellaista rentoa höntsäilyä ilman sensuuria.

No, tokihan ajan kuluessa kävi jälleen niin, että tilini on pikku hiljaa muokkautunut ja nuo pikkiriikkiset kuvat kokevat pienen sensuurin ja seulan ennen julkaisua - ihan mikä tahansa suttu ei välttämättä enää julkaistuksi pääsekään. Miksi? Alun huuman jälkeen nousi se oma visuaalinen halu ilmoille ja ne "suttukuvat" eivät enää läpäisseet seulaa. Ja mitä enemän toisten kuvavirtaa seurasi, sitä enemän halusi luoda itselleenkin sellaisen kivan kokonaisuuden, kivoilla kuvilla. Hassua. Instanhan piti olla rento ja huoleton!

Toisilla Instagram on selkeästi oman yrityksen tai blogin käyntikortti, jatke sille, mitä tekee ja näihin kuviin on selvästi panostettu. Asiakkaat tavoittaa helposti ja mainostaminen on huippukätevää! Kokonaisuus on laadukas ja mitään "turhaa" siellä ei näy. Sitten taas toisilla on näitä rentoja ja huolettomia tilejä, sekunnin hetkiä arjen keskeltä ilman sensuuria. Oma tilini on ehkä sellainen sekoitus näitä molempia: pieni jatke blogilleni,  minulle. Ei liian vakavaa, mutta haluan kuitenkin siihen panostaa.

Mites teillä? Panostatteko vai annatteko mennä huolettomasti? Niin tai näin, Instagram on tainnut huomata itsekin tässä erittäin hyvän markkinaraon mainostamalla kuvavirran seassa sponssattuja yritysmainoksia. En tiedä. Jotenkin vähän tökkäsee ajatus tässä kohtaa - katoaako huolettomuus kokonaan? Tuleeko tästäkin yksi mainos-TV kaiken muun median joukossa? Pitääkö kaiken olla yhtä suurta mainosvirtaa? Mitä jos en halua nähdä mainoksia muilta, kuin niiltä, joita seuraan?

Tälläisiä loppuviikon ristiriitaisia tunnelmia tällä kertaa :)

 ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Just thinking of Instagram: it's showing us sponsored adverts now and I'm not sure is it good or not.


- Sirpa -

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Samoja ajatuksia täälläkin. Ennen laittelin arkisempia kuvia, mutta nyt pyrin samaan kuin sinä. Toisaalta on myös kiva vilautella instagramissa vähän jotain "yksityisempää".. Ja ne mainokset kyllä vähän ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni Insta on selkeesti "varjoblogi" - kyllä tykkään pitää sen kauniina ja siistinä sekä julkaista niitä vähän enemän harkittuja kuvia :) En kuitenkaan liikaa. Väliin on kiva julkaista niitä enemän yksityisiä juttuja, ettei käy tylsäksi - liian kliinit Instatilit tuntuvat välillä toistavan vain itseään ja ovat hitusen ehkä tylsähköjäkin. Vaikka kuvat ovatkin todella hienoja!

   Poista
 2. Ajoittain sitä kameralla rajaa kuvan vain tietystä kohtaa mutta nykyään tykkään laittaa rennompiakin kuvia. Vähät välitän enää tykkääkö siitä kukaan tai seuraako minua kuinka moni. Itseäni ja ystäviäni varten se tilini on. Huomaan että äitiyden myötä minusta on tullut paljon rennompi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, itsekään en hirveästi ole panostanut seuraajien "hankkimiseen" vaan antaa tulla sen mitä tulee :) Insta on jotenkin kivempi ja itselleni tärkeämpi juttu, kuin esim.Face, sinne niin hirvittävän harvoin muistan päivittää blogin tapahtumia!

   Poista
 3. Huolettomalla linjalla mennään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolettomuus on hyvä, eiköhän täällä maailman menossa saa kiristellä kaikesta muusta tarpeeksi :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)