AJATUKSIA INSTAGRAMISTA // INSTAGRAM

Kun joskus pari vuotta sitten sain jouluna lahjaksi puhelimen, jolla pääsi Instagramiin, olin huippu ilahtunut! Alkujaan tili oli lähinnä pieni siivu arkea, ei niin vakavaa touhua ja kuvia yksittäisistä hetkistä ilman sen suurempaa asettelua tai muokkaamista. Sellaista rentoa höntsäilyä ilman sensuuria.

No, tokihan ajan kuluessa kävi jälleen niin, että tilini on pikku hiljaa muokkautunut ja nuo pikkiriikkiset kuvat kokevat pienen sensuurin ja seulan ennen julkaisua - ihan mikä tahansa suttu ei välttämättä enää julkaistuksi pääsekään. Miksi? Alun huuman jälkeen nousi se oma visuaalinen halu ilmoille ja ne "suttukuvat" eivät enää läpäisseet seulaa. Ja mitä enemän toisten kuvavirtaa seurasi, sitä enemän halusi luoda itselleenkin sellaisen kivan kokonaisuuden, kivoilla kuvilla. Hassua. Instanhan piti olla rento ja huoleton!

Toisilla Instagram on selkeästi oman yrityksen tai blogin käyntikortti, jatke sille, mitä tekee ja näihin kuviin on selvästi panostettu. Asiakkaat tavoittaa helposti ja mainostaminen on huippukätevää! Kokonaisuus on laadukas ja mitään "turhaa" siellä ei näy. Sitten taas toisilla on näitä rentoja ja huolettomia tilejä, sekunnin hetkiä arjen keskeltä ilman sensuuria. Oma tilini on ehkä sellainen sekoitus näitä molempia: pieni jatke blogilleni,  minulle. Ei liian vakavaa, mutta haluan kuitenkin siihen panostaa.

Mites teillä? Panostatteko vai annatteko mennä huolettomasti? Niin tai näin, Instagram on tainnut huomata itsekin tässä erittäin hyvän markkinaraon mainostamalla kuvavirran seassa sponssattuja yritysmainoksia. En tiedä. Jotenkin vähän tökkäsee ajatus tässä kohtaa - katoaako huolettomuus kokonaan? Tuleeko tästäkin yksi mainos-TV kaiken muun median joukossa? Pitääkö kaiken olla yhtä suurta mainosvirtaa? Mitä jos en halua nähdä mainoksia muilta, kuin niiltä, joita seuraan?

Tälläisiä loppuviikon ristiriitaisia tunnelmia tällä kertaa :)

 ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Just thinking of Instagram: it's showing us sponsored adverts now and I'm not sure is it good or not.


- Sirpa -

You May Also Like

6 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)