VALAISTUKSESTA // OUTDOOR LIGHTSKUVAT: UNELMIEN TALO JA KOTI / KSOY / BAUHAUS / LED-VALOT


Pihamaan valaistus nousee joka syksy esille: asumme taajaman ulkopuolella eivätkä katuvalot yllä tänne saakka, joten pimeää on. Syksystä kevääseen. Kotimme sijaitsee vielä saaren poikki kulkevan päätien varressa, joten hyvä valaistus on myös turvallisuustekijä. Nyt kun näyttää vielä siltä, että lumentulo myöhästyy joka vuosi niin valojen tarve korostuu entisestään. Toki meiltä pihavaloja löytyy tälläkin hetkellä mm. terassiin on upotettu valot sekä muutamia liiketunnistimella varustettuja valoja on asennettu piharakennuksen yhteyteen, mutta haaveillaampa nyt tulevasta:

 Laajennusprojektin alkaessa kaivettiin pihalta ylös ne muutamat onnettomat pylväsvalot, jotka olivat parhaat päivänsä jo nähneet. Haaveissa onkin asentaa uudet pylväsvalot pihamaalle. Pihalla kuitenkin leikitään ja touhutaan, joten kunnon yleisvaloa olisi hyvä olla. Puutarhaan toivoisin myös muutamia kohdevaloja valaisemaan puita ja pensaita sekä tietenkin tunnelmavaloja. Laajennuspuolelle onkin tulossa ulkopistorasioita tunnelma/jouluvaloja ajatellen, ettei tarvitsisi viritellä suuria määriä jatkoroikkahässäköitä pitkin puutarhaa.

Sitten itse asuinrakennus: mielestäni talon väri ja tyyli sanelee jossain määrin myös asennettavien valojen mallin. Meillä talo tulee olemaan punainen ( olen antanut täyden siunauksen mieheni päätökselle vaikka itse ehkä olisin halunnut jotain "modernimpaa", mutta no siitä sitten myöhemmin lisää ) ja ikkunanpielet sekä nurkkalaudat ovat valkoiset. Joten näen tässäkohtaa valkoisten valojen sopivan kokonaisuuteen paremmin, kuin kromisten tms. Vaihtoehtoja on vaan niin hurjan paljon! Myös valaisimien malli aiheuttaa päänvaivaa, koska emme kuitenkaan halua mitään liian "vanhanaikaista", mutta liian modernitkaan eivät rintsikkataloon mielestäni sovi. Tässä kohtaa varmasti valaisimien huomaamattomuus ja väri nousee avainasiaksi. Myöskin budjetin raksuttaessa taustalla voi vaihtoehdot kutistua ( onneksemme jopa ) minimiin.

Paljon on to do - listalla ja paljon on pohdittavaa. Pikkuhiljaa ajan kanssa, pihan sekä rakennuksen muokkautuessa muotoonsa niitä laitellaan kasaan.

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

New outdoor lightning plans.

- Sirpa -
You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)