TALON LAAJENNUS OSA 2. // BUILDING PROJECT VOL.2
Rakennuspuolella elellään tällä hetkellä hyvin odotuksia nostattavia aikoja. Hommat etenevät siinä määrin hyvässä tahdissa eteen päin, että väkisinkin alkaa jo miettimään "muuttopäivää". Ei pitäisi, mutta minkäs teet! Tässä muutama kännykuva ja pieni katsaus tämän hetken tilanteeseen.

Elikkäs missäkä mennään? Seinät ovat villoitettu nyt kauttaaltaan. Käytimme eristeenä EKO - villaa, ottaen huomioon, että toinen puoli talosta on eristetty pelkästään purulla. Näin saadaan ilmankierto ja rakenteiden hengittävyys pysymään toivon mukaan hyvänä ja pitkäikäisenä. Luonnonmukaisuus ja kierrätysmteriaalien käyttö valmistuksessa on vain iso plussa tässä kohtaa. EKO - villasta saa lisätietoa heidän kotisivuiltaan www.ekovilla.com

Ikkunat ovat myös paikoillaan, samoin olemme siirtäneet keittiöstä ikkunan nyt uudelle paikalle laajennuksen puolelle. Meillä onkin tässä hienot vanerilevynäkymät keittiössä :D Tuohon vanerilevyn kohdalle puhkaistaan sitten aikanaan aukko, josta tulee toinen kulku uudelle puolelle. Muurari on saanut myös leivinuunin valmiiksi ja se odottelee nyt kuivumista sekä ensitulia. Pienet testitulet on jo tehty ja hyvin vetää! Kohta voikin laittaa sämpylätaikinen tulemaan :)

Mitäs muuta? Eteisen väliseinät ovat rakenteilla samoin sähköjä on vedetty ja ulko-ovi tilattu. Pian päästään puhaltamaan villat välikattoon sekä rakentamaan lattian koolausta. Ollaan kyllä voiton puolella ja kovasti. Ulkovuorauskin on tehty ja maalattu, samoin ikkunan pielet ja nurkkalaudat laitettu!

Salaa ajattelen, että jouluksi kotiin, mutta saas nähdä! Ei kerrota kellekään ;)

Hyvää alkavaa viikkoa täältä hulinan keskeltä!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

So much is done, but so many thigs are left to do. I'm secretly hoping that we can "move in" by the Christmas :)


- Sirpa -

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Arvaa..sanoin just eilen miehelle, että mehän voitais kanssa laajentaa joskus tätä taloa. Tähän ja täjän vähän lisää, niin lopputulos olis sellanen vanhan kyläkoulun näköinen pitkä rakennus.

  Niin siis teidän projektista inspiroituneena.

  Näyttää hyvältä muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin hämmentynyt, jos mieheni ei missään vaiheessa ole katunut sanojaan "pitäsköhän laajentaa? Ja laajennetaan sitten kunnolla". Aika tiukkaa puurtamista on ollut, ottaen huomioon, että aikaa on menny 4kk ja aika lailla ittekseen on rakennuksella touhunnu. Mutta oon ylpee, hitokseen <3

   Niin näyttää :) Yks aamu ihan tirautin pienet kyyneleet, kun kattelin ikkunasta tulevaa olkkaria.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tämä teidän projekti. Odotan innolla lopputulosta! Toivottavasti toiveesi toteutuu ja jouluksi olisi valmista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpa vaan voisi olla apuna. Tää neiti 4kk ei juuri "vapaita" jakele, joten työnjako on hyvin selkeä: minä ja lapset, isi ja rakennus :)

   Pitää kyllä olla hissukseen toiveista, niin ei tule paniikkia...

   Poista
 3. Voi miten jännää! Uskon, ettei lopputulosta malttaisi millään odottaa. Pidetään peukkuja sille joululle. :)

  Itse täällä väliseinäprojektia tänään suunnitelleena mielessä pyörii toisen puolen jättäminen toistaiseksi vanerille. Kun se on niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vaneri <3 Vaneria saattaa olla jossain muodossa jonnekin tuossa ( kunhan tässä suunnittelee ja suunnittelee), mutta en usko, että rakenteisiin. Me ollaan molemmat oltu vaneritehtaalla töissä, joten varsinkin mieheni puolelta tuo vaneri tuppaa olemaan vähän nounou - juttu :) Mutta jotain huonekalun tyyppistä voisi olla tms.

   Tsemppiä teille sinne projektiin!

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)