PIHAHAAVEITA // GARDEN DREAMS


 
 Sillä aikaa, kun pihamaa näyttää työkoneiden jäljiltä lähinnä kaatopaikalta, on mukava suunnitella ja haaveilla siitä, mitä siellä joskus ehkä kasvaa. Älkääkä naureskelko tälle piirustusohjelmalla kyhätylle amatöörisuttaukselle, pääasia, että saan jollain lailla ajatukset muistiin :) Tähän olen piirustanut lähinnä laajennusosan päätyyn jäävän maapläntin osalta omia suunnitelmiani sekä uuden sisäänkäynnin ympäristöä.

Ylinnä kuvassa on kuusiaita ja sen takana naapurin tontti. Kuusiaidan ja laajennusosan väliin jää aika reipas tila, joka on ollut täysin nurmikolla tähän saakka. No, nyt siis täysin mullikolla, joten pääsee ihan puhtaalta pöydältä aloittamaan! Talon päädyssa on yksi pieni ikkuna, joten maiseman kannalta ei ole niin merkittävää, millaisia kukka/puu/viheristutuksia sinne tekee. Joten olen päätynyt siihen, että viisain ratkaisu on sijoittaa talon päätyyn iso hyötypuutarha / kasvimaa. Haaveissa on myös pieni puutarhavaja siihen kylkeen.

Uuden sisäänkäynnin yhteyteen haluaisin myös aikanaan rakennettavan ison terassin. Talon edessä kasvaakin mielettömän iso Terijoen salava, joka kokonsa puolesta tuo näyttävyyttä kerta heitolla etupihalle. Sen ympärillä kasvaa kolme kappaletta Alppiruusuja, jotka saavatkin jäädä paikoilleen rajaamaan parkkialuetta ( oikean alalaidan harmaa sora-alue ) 

Sormet syyhyää jo kovasti, mutta taitaa olla parempi vielä jättää asiat suunnittelu asteelle ja aloitella pihamaiden laittoa ensi kesänä! Nyt keksitytään haaveiluun sekä laajennuksen rakentamiseen.

Oikein ihania syyspäiviä lukijat <3

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

My garden dreams! I like to have a place to grow my veggies and it would be nice to have a big patio in front of our new entrance and...maybe next summer :)

You May Also Like

2 kommenttia

  1. Nostan hattua ammattilaisena, että laitat tänne luonnoksesi kaikkien nähtäville. Onhan se kaiken kanssa niin, että suunnitella kannattaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kaukanahan tämä "suunnitelma" on ammattilaisten tarkoin piirretyistä ja ihanista kuvista, mutta pieni pohja kuitenkin omaksi iloksi :) Kasvit, puut, pensaat, kaikki on vielä aivan hakusessa, mutta alueita on pihalla jaoteltu jo käyttötarkoitusten mukaan. Siitä on sitten hyvä lähteä pilkkomaan pienempiin suunnitelmiin ja osiin sitä, mitä sinne ikinä sitten istutetaankaan.

      Poista