VALAISTUS // LIGHTING
Rakennuksella ollaan menossa jo villoitusvaiheessa, joten tässä kohtaa onkin hyvä muistutella mieleen mitä kaikkea sitä onkaan tullut suunniteltua valaistuksen suhteen.

Sähkömiehen kanssa käyntiin jokunen viikko sitten läpi sähkösuunnitelma ja samalla mietittiin laajennuksen yleisvalaistusta ja valaisimien paikkaa ylipäätään. Me olemme ajatelleet hoitaa valaistuksen pääasiassa kattoon upotetuilla alasvaloilla, jotka ovat asennettu kolmessa sarjassa: näin saadaan valaistua aina tietty osio tarpeen vaatiessa. Valaistukseen ollaan toivottu myös himmennysmahdollisuutta, jos tuntuisi hyvin näppärälle esim. iltaisin. Varuilta laitetaan myös muutamia varauksia kohdevaloille, mikäli katsotaan jossain vaiheessa tarpeelliseksi niitä asentaa. Luultavammin oleskelualueen ja työpisteen kohdalle laitetaankin kohdevalaistusta ensisijaisesti.

Valaistus onkin ollut meille sellainen odotuksia täynnä oleva juttu, sillä rintsikkatalothan ovat yleensä aika pimeitä sokkeloisen pohjaratkaisun vuoksi, varsinkin, jos ikkunoita ei ole sopivasti. Laajennusosaan toivotaankin ensisijaisesti riittävästi valoa ja avaruutta sekä käytännöllisyyttä. Tällä hetkellä kun jokaisessa huoneessa on vain se yksi kattovalaisin. Bonuksena olen toivonut asennettavaksi pistorasiat myös ikkunoiden kohdalle kattoon, jos joskus haluaa ripustella ikkuna/jouluvaloja. Ei tarvitse sitten johtojen kanssa säätää.

Samalla hoidetaan myös keittiön yleisvalaistus kuntoon: sähköt joudutaan vetämään uudelle puolelle keittiön kautta, niin siinä samalla hävitetään pois vanhat loisteputkihirvitykset ja tilalle asennetaan spotit.

Tälläisiä suunnitelmia tällä erää!

 ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Our lighting plan at the moment.

- Sirpa -You May Also Like

0 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)