POHJAKUVA + IDEOITA // LAYOUT + IDEAS

Lupailin aikaisemmin rakennuksen pohjakuvaa/suunnitelmia ja tässä se nyt tulee!

Asunnon pohjakuva tulee näyttämään tältä laajennuksen valmistuttua. Sisäänkäynti tulee olemaan uudelta puolelta ja vanha sisäänkäynti säilyy ns.työmiesten puolena. 

Tähän mennessä olemma hahmotelleet vain karkeita suunnitelmia siitä, mitä uudelle puolelle haluamme. Se, onko pintamateriaalit sitten maalia vai tapettia, ratkeaa myöhemmin. Kaiken kaikkiaan yleisilme tulee olemaan vaalea, koska luonnonvaloa ei aivan älyttömästi sisätiloihin pääse tulemaan. Yksityiskohdat ovat sitten niitä, joissa leikitellään väreillä - en kuitenkaan halua kokonaan harmaata tilaa. Yritämme pyrkiä myös siihen, että uusi osa jatkuisi luonnollisesti vanhaa osaa mukaillen, joten mitään supermoderneja ratkaisuja tuskin tullaan tekemään. Voidaan siis unohtaa hifistelyt tällä erää :) Myös lattioiden kanssa saa painia, koska vanha puoli on maalattua lautaa ja uudelle puolella luultavammin ollaan vetämässä karkeasti laminaatti. Paljon on mietittävää, että kokonaisuus olisi yhtenäinen eikä uusi osa erottuisi liikaa vanhasta. Joutuu varmasti tekemään kompromisseja puolin ja toisin!

Jatkossa suunnitelmia tehdäänkin huone kerrallaan ja päästään keskittymään vähän tarkemmin pintamateriaalivalintoihin yms. ratkaisuihin. Mielessä on myös monia DIY - juttuja, joita olen kerännyt talteen: niitä tullaan takuu varmasti näkemään täällä!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Layout of our buildin project: new part is all about the livingroom and new entry.

- Sirpa -

 

  

You May Also Like

7 kommenttia

 1. Näyttää ihanalta tuo mood board! Pitääkin tehdä samanlainen kun päässä risteilee nyt koko ajan. Tulee vain niin nopeasti päätöksiä kun saamme sunnuntaina avaimet ja maanantaina pitää hankkia maalit. Vaikea hahmottaa nyt kun ei muista kunnolla enää millainen talo olikaan yksityiskohdiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma yleensä onkin ollut se, että on joutunut tekemään nopeita päätöksiä - toiset ovat olleet hyviä ja toiset, no vähemmän kivoja. Nyt oon rakennellu useampia mood boardia aina sitä mukaan mikä tuntuu kivalle :) Siitä sitten etsii sen punaisen langan!

   Poista
 2. Mitä tiloja teille tulee tuohon laajenukseen? Anteeksi uteluni.. Hienolta näyttää muuten suunnitelmat :)
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuteen osaan tulee olohuone sekä uusi sisäänkäynti+eteinen. Vanhalta puolelta olohuone jaetaan uudestaan kahtia niin, että toiseen puolikkaaseen tulee vanhemman tytön uusi oma huone ja toisesta puolikkaasta tulee ruokailutila :)

   Poista
 3. Innolla odotan. Muakin kiinnostaa mitä tiloja laajennukseen tuleekaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laajennukseen tulee vain yksi iso olohuone sekä uusi sisäänkäynti+eteinen - jota todellakin odotan! Oon ihan täpinöissäni tästä ja saa nyt nähdä milloin on valmista :)

   Poista
 4. Pääsin lukemaan blogiasi pitkästä aikaa. Voi, jos vain voin mitenkään kääntää pään niin valitkaa lautalattia; olen kyllä aivan liian puolueellinen tässä, mutta muutamat laminaatit puutalossa kokeneena voin sanoa, että ne ei vain mun mielestä tunnu ikinä oikein istuvan sinne; ovat liian teollisia. Onhan laminaatti kenties kestävämpää (iskut, eläimet ja lapset), mutta lautalattian voi aina hioa ja maalata uudestaan ja mun henk koht näkemys on, että juuri nuo tekijät saavat uuden lautalattian näyttämään pian juurikin sille ihanalle vanhalle lautalattialle; maalia vain päälle, kun alkaa olla liikaa koloja <3

  Meillä oli yläkerrassa laminaatti, mutta nyt remontin yhteydessä poistettiin ja pistettiin tilalle lautalattia; tunnelma on aivan erilainen :) Ja kesäkotiin ostettiin juuri lautatavaraa, joka olisi käynyt myös lattialankuista, suoraan paikalliselta sahalta - ja saatiin muuten huomattavasti huokeampaan hintaan kuin rautakaupasta oltiin aiemmat lattiat ostettu. Ja me ei olla ostettu mitään priimatavaraa, vaan ns. mökkilaatua, sillä lattiat on suunnitteilla joka tapauksessa maalata, jolloin reijät ym. voi paikata hyvin kemiallisella puulla (joka kestää muuten tosi hyvin).

  Heh, kauhea palopuhe, mutta oli ihan pakko, kun olen katsellut teidän vanhan puolen lautalattioita, joiden jatkoksi uudet lautalattiat sopisivat varmasti tosi ihanasti <3

  Ja en suutu, jos valitsette laminaatin, mutta oli ihan pakko yrittää ;)

  Tsemppiä rakennushommiin sekä tietty vauva- ja perhearkeen!

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)