Minä kasvan // How I grow

Vajaa kuukausi on mennyt todella nopeaan. Vauva kasvaa suorastaan silmissä ja se pieni ruttuturpa on kadottanut kasvoiltaan jo sen ensimmäisten viikkojen vastasyntyneen olemuksen.

Täällä ollaan menty kohtalaisen hyvällä rytmillä eteen päin. Tötteröllä on ollut selkeästi tietynlainen päivärytmi: aamulla syödään, nukutaan unet, syödään, nukutaan toiset unet, sitten tankataan ja illalla vielä unet, jonka jälkeen hän selkeästi on painellut iltasyöttöjen jälkeen yöunille.

Noh, jottei liian helpolla pääsisi niin viikon aikana rytmit ovat muuttuneet. ( osittain siksikin, kun tämä viikko on ollut kaiken kaikkiaan tavallisesta arjesta hyvin poikkeava ). Tähän saakka ollaankin selvitty hyvin, ilman suurempia itkuja. Jonkinlainen rytmi vielä on, tosin yöt menevät erittäin vaihtelevasti. Aamut ja aamupäivät ihan hyvin, mutta iltapäivällä alkaa pieni kiukku ja tuska. Tässä ollaankin sitten joko äärimmäisen tempperamenttisen vauvan kanssa [ nälkä, ruokaa H E T I ] tekemisissä tai vatsa saattaa nyt oireilla jostain. Sellaisia rintaraivareita on tullut, että huhhuh. Nyt on Cuplatonit otettu käyttöön, saa nähdä auttaako. Ikävä ja niin hirveän tuskastuttavaa on nähdä se, että toisella on kamalan paha olla.

Toinen "ongelma" on yliväsymys iltapäivisin ja nukahtamisen vaikeus. Nuo kilometrisääret ja superpitkät somet ja kädet huitoo kuin heinämiehellä kesken unien ja tokihan siihen herätään. Tuttu ja turvallinen kapalointi on nyt otettu kokeilumielessä käyttöön ja toivotaan, että ainakin unet rauhoittuisivat sillä. Toivotaan myös, että tämän härdelliviikon jälkeen päästään takaisin omaan, tuttuun ja turvalliseen arkeen!

Mutta muuten? Tämä ihanaakin ihanampi Tötterö on ihastuttanut jo kolmen viikon iästä meitä valloittavilla hymyillään! Rakastan, rakastan niin kovasti <3

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 

Four weeks old! How fast the time goes by.

- Sirpa -

You May Also Like

11 kommenttia

 1. On ne sitten ihania. Huokaus.

  VastaaPoista
 2. Awwwww. Ihana pikku rääpäle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiitos <3 Kovasti on jo kasvanut vaikka niin pieneltä vielä näyttääkin :)

   Poista
 3. Hän on niin suloinen <3

  VastaaPoista
 4. Onpa hän suloinen. <3 Meidän pikkuisen neuvolakortissa lukee jo 10 päivän kohdalla, että hymyilee sosiaalista hymyä. Olin vähän epäileväinen, mutta kai sitä täytyy 30 vuoden työkokemuksen omaavaa neuvolantätiä uskoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää neiti antoi sen verran itseään odotuttaa lasketun ajan yli, että on kuulemma neuvolatädin mukaan jo hyvin pikkuvanhaa tyyppiä :) Viimeksi hymyiltiin keltaiselle hymynaamalle kylppärissä! Isä, äiti ja isosisko saa ihania hymyjä joka päivä, huoh <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Hän on kyllä niin supersuloinen kaikista pienistä itkuista huolimatta <3

   Poista
 6. Voi vauvaa. Niin on höpön suloinen. Onnea! <3

  VastaaPoista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)