Mintun raikkautta // Fresh mint
Kevät aurinko on muutamana päivänä paistanut niin mukavasti, että pieni värien kaipuu on iskenyt. Hyvin pienessä määrin vielä tällä hetkellä ja hyvin hentosen heleissä väreissä. Kaivelin kaapista pihasaunan oleskelutilassa olleet tyynynpääliset ja ompelin kaveriksi palalaarista löytyneestä raidallisesta kankaasta pienet tyynyt. Minttu on juuri sopivan raikas ja kepeä kevääseen - eikä liian värikäskään. Täällä kun vieläkin aristellaan runsasta värien käyttöä, vaikka välillä villiinnynkin kuvittelemaan reippaita, tummia ja täyteläisiä väri-ilotteluita sisustukseemme. Toisaalta, kun tykkää vaaleasta niin miksipä sitä muuttamaan.

Olen myös viimeaikoina ( johtuen kai tulevasta rempasta ja kaikesta inspiraation etsimisestä ) pohtinut paljon oman kodin vertaamista toisten koteihin. Lähinnä sitä, miksi toisten kodit näyttävät ja laittavat wau - efektin liikenteeseen ja oma koti tuntuukin sitten niin lattealta. Sisustus Unelmia - blogissa olikin tänään aiheeseen liittyvä postaus, joka tukee pitkälti omia ajatuksia kommentteineen. Koti on koti, täällä ollaan ja asutaan ja omiin nurkkiin totutaan. Vieraillessa muiden kodeissa monet jutut näkee eri valossa, eri tavalla ja pieni vautsivau kipinä syttyy! Muutoksen halu iskee, pienillä jutuilla sen saa aikaankin, mutta kohta silmä taas tottuu ja ollaan samassa alkupisteessä. Omassa kodissa ei välttämättä samat ratkaisut edes toimisikaan, mitkä toisilla toimii.

Vaikka tiedänkin, että meidän kodissakin tuo samainen WAU - efekti tulee vieraille ( vai tuleeko ?! :D ) niin kaikkine pienine sotkuineen, epäkohtineen ja sekasortoineen omassa kodissa saa kuitenkin sen kodinomaisen tunteen aikaiseksi, sen kotoisan leppeän lämpöisen fiiliksen ja se on se kaikkein tärkein. Wau - fiilis kyllä syttyy ilman suurempia muutoksia, pieni siivous, muutama juttu uudelle paikalle ja tadaa - oma koti näyttää jälleen mielettömän kivalle :)

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Colors of the spring. Mint. Perfect color for our home, not too bright or too colorful.

- Sirpa -

You May Also Like

14 kommenttia

 1. Kyllä se näin on, että sinunkin blogia lukiessa tulee se wau efekti, kodistanne löytyy paljon ihania yksityiskohtia, jotka voisi mielessä kuvitella omaankin kotiin, mutta jotka eivät sitten todellisuudessa saattaisi toimiakaan yhtä hienosti tai jos toimivatkin niin samanlainen kyllästyminen siihenkin sisustusideaan iskee hetken kuluttua :D Eletäänkö me sisustusbloggaajat / harrastajat sellaisessa oravanpyörässä, että saamme liikaa inspiraatiota toisten upeista kodeista ja haemme sitä kautta muutosta jatkuvasti oman kodin sisustukseen vai onko ihminen vain niin kyllästyvää sorttia ? Todella mielenkiintoinen aihe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kyllä ( onneksi! ) itsellenikin tulee useimmiten onnellinen olo kotinurkkia katsellessa vaikka välillä tuleekin niitä ärsytyksiä ja kyllästymisiä. Varsinkin näin vanhassa talossa, jossa joka paikka ei todellakaan ole rempattu saati edes pientä pintakäsittelyä saanut, niin sitä enemän ne kohdat ärsyttää. Ja varsinkin kun näkee blogeissa upeita makkareita ja lastenhuoneita niin epätoivo iskee. Yläkerta kun odottaa sitä pintaremppaa..

   Nii in. Tiedä tuota. Blogit suorastaan pursuaa ihania ideoita ja väkisinkin alkaa kaivata jotain uutta ja piristävää. Mutta, jo kauan ennen koko blogimaailmaa omat kotini ja vuokrakämppäni ovat kokeneet muutoksia, vaihteluita ja kyllästymisen tunteita! Vaihtelu siis vähintäänkin virkistää - oli ne muutokset sitten isoja tai pieniä :)

   Poista
 2. Moikka Sirpa! Voih, teillä on niin tosi kaunista, mutta ymmärrän hyvin tuon "latteuden fiiliksen" suhteessa omaan kotiin. I feel you! Ja en jaksa olla ihastelematta blogisi uutta ulkoasua. <3

  Piipahdappa Nuapuriin, siellä ois sulle haaste:
  http://nuapurissa.blogspot.fi/2015/04/kotimme-kotimaiset-ja-blogivinkki.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru hurjasti <3 Heh heh, tätäkin ulkoasua haettiin ja pitkään! Vähän samaa sarjaa oman kodinkin kanssa, pitkään käytiin läpi vaikka mitä ja nyt viimesellä näyttäisi se kultainen keskitie löytyneen. Vaikka edelleen haaveilen uskaliaasta värikokeilusta... :)

   Poista
 3. Niin siinäpä sitä pohtimista:)
  Ihana blogi sinulla, ja tyylikäs koti. Haaveilen että joskus omakin koti näyttäisi kauniilta, ja siihen tämä sinunkin blogisi on ihana apu: haaveilemiseen!
  Mukavaa keskiviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Tää koti koostuu hyvin suuresti DIY - jutuista ja maalatuista ja tuunatuista jutuista. Muutamia "ihan oikeitakin" huonekaluja täällä on, mutta paljon on kierrätettyä. Se ehkä välillä itseään latistaa, kun muilla on niin uutta ja ihanaa ja itsellään on lankunjämistä tehtyjä hyllyjä :D No, sopii tänne ja toisaalta ei tee hirveästi mieli ihan joka paikkaan rahaa tuhlatakkaan, joten kierrättäen mennään!

   Mukavaa, että blogistani löytyy ihanaa haaveiluapua :)

   Poista
 4. Teidän koti aiheuttaa ainakin minulle sen wau-efektin, niin minun makuuni! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kyllä tykkään kovasti tästä itsekin vaikka välillä turhauttaakin. Ehkä se suurin "ongelma" on tuo yläkerta, joka tosiaan on remonttilistalla - joskus sadanvuoden päästä...

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hih, mieheni varmaan salaa hylertelee itsekseen sitä, miten moni tykkää juurikin H Ä N E N valitsemastaan tapetista :)

   Poista
 6. Sehän se. Omiin nurkkiin tottuu niin hyvässä kuin pahassa. Kaikki asiat muuttuvat ajan mittaan ikään kuin neutraaleiksi.
  Ja toisekseen netti se vaan on aika salakavala paikka.. kuvallista informaatiota kaikesta kauniista on niin yllin kyllin. Vaikka kyseessä olisi lavastettu tai tiukkaan rajattu kuva, ei katsoja sitä aktiivisesti näin pohdi. Sitä näkee paljon kaunista ja kauniita koteja ja kuvia.. kotona sitä näkee sen koko kokonaisuuden ilman kuvankäsittelyjä ja tiukkoja rajauksia.

  Teidän koti on muuten juuri sellainen, josta saa ainakin kuvien kautta täydellisen kuvan/mielikuvan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niiiiiiin totta! Tiukasti rajatut yksityiskohdat ja kuvat suorastaan ruokkii mielikuvitusta luoden ympärillle ah niin ihania koteja. Vaikka yksi kuva on vain pieni kohta kokonaisuutta, johon se kotona pahimmillaan katoaa. Ympärillä kun on niin paljon kaikkea muuta.

   Meillä on täydellisen kodin täydellinen kaaos/epäkaaostasapaino :D Leluläjiä siellä ja täällä, aamulla unohtuneita kahvikuppeja pöydillä, polttopuukoreja, jotka tursuaa tyhjiä maitopurkkeja ym. poltettavia roskia - siellä ne on, rajattujen kuvien ulkopuolella ;)

   Poista
 7. Minttu on ihana väri♥ Mä haluaisin jossain vaiheessa tehdä meidän tyttösen prinsessahuoneesta valkoisen, mustan ja minttumaisen:)

  Ja tuo on totta, että silmä tottuu omaan kotiin ja muiden kodit tuntuvat monesti näyttävän niin paljon kauniimmilta! Mutta onneksi tulee myös niitä hetkiä, jolloin on moneen asiaan omassa kodissa totaalisen tyytyväinen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmaksi osaksi omalla kodallani sisustuskateus iskee kohteissa, jotka muilla on niin kauniisti laitettu, mutta omassa kodissa odotellaan niiltä osin vielä remonttia. Esimerkiksi meidän yläkerta: meidän makkari sekä tyssin makkari molemmat ovat täysin alkuperäiskunnossa ja kaipaavat kovasti pintaremppaa repsottavine tapetteineen.

   Toki pieni virhe itselläni on verrata vanhaa rintsikkaa uudiskohteisiin, jossa kaikki on jotakuinkin uutta, eikä vanhaa ja tokihan ne näyttävät kaikin puolin erilaisilta! Mutta oma koti on oma koti ja kaikesta väliaikaisesta blaaaah - tunteesta huolimatta tykkään ja viihdyn erinomaisen hyvin täällä <3 Ja sehän se on se pääasia :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)