Ideoita ruokailutilaan // Ideas for dining areaTuleva ruokailutila on kooltaan noin 3 x 3 metriä, eli ei mistään kamalan suuresta tilasta ole kyse. Huoneeseen ei jää myöskään yhtään ikkunaa, mutta iso kulkuyhteys avataan tulevaan olohuoneeseen. Näin ollen valo sekä vaaleus tulee olemaan näillä näkymin yksi suurimpia kriteereitä tilaa suunnitellessa.
Ruokailutilaan jää myös yksi pönttöuuni, joka maalataan ehdottomasti! Tänne on tarkoitus saada myös pieni aamupalanurkkaus, jossa kahvinkeitin, kupit sekä muut tykötarpeet säilytettäisiin. Jääkaappi jääkin sopivasti omalle paikalleen, joten uskoisin idean olevan aika näppärä: maidot ym. saa kätevästi heti siitä viereltä.
Ruokapöytä saisi olla huomattavasti kevyempi ja vaaleampi, mitä nykyinen. Ehkä taiteilemme sen itse tai menemme sieltä mistä aita on matalin ja ostamme valmiina. Toisaalta rosoinen puupinta houkuttaa, toisaalta selkeä pinta. Vanha numerotapetti jää seinään niiltä osin missä se jo on, mutta uusi väliseinä odottelee vielä ratkaisua: maali vai samaa tapettia? Selkeä valkea seinä toisi valoa ja hyvän pohjan esimerkiksi tauluille ja hyllyille. Tai ehkä kenties tumma seinä?

Itselläni on aika selkeä käsitys ruokalutilasta, toki yksityiskohtia saa ja pääsee hiomaan vasta tilan valmistuessa. Ja niissähän tunnetusti voi tapahtua muutoksia sitä mukaan, kun omat mieltymykset muuttuvat. Mutta pääasia, että pohja on hallussa, sipistellä voi sitten matkan varrella :)

Miltäs suunnitelma kuulostaa? Herra K väläytteli eilen ( luultavasti huomaamattaan ja tietämättään mitä lausahduksella saikaan aikaan :D ) , että "keittiö laitetaan sitten kokonaan uudestaan, kun keritään". Niinkö? No siihen ei paljoa tarvita, kun ideat alkavat pääni sisällä pyöriä! Uudet tasot ja kaapinovet niin jo vain ollaan pitkällä :)

Oikein hyvää alkanutta viikkoa!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Plans for the dining room: I can't wait to get it all done!

- Sirpa -


KUVAT: Pinterest - tililtäni. Linkit kuvien alkulähteille löytyvät profiilin kautta!


You May Also Like

8 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)