Ideoita ruokailutilaan // Ideas for dining areaTuleva ruokailutila on kooltaan noin 3 x 3 metriä, eli ei mistään kamalan suuresta tilasta ole kyse. Huoneeseen ei jää myöskään yhtään ikkunaa, mutta iso kulkuyhteys avataan tulevaan olohuoneeseen. Näin ollen valo sekä vaaleus tulee olemaan näillä näkymin yksi suurimpia kriteereitä tilaa suunnitellessa.
Ruokailutilaan jää myös yksi pönttöuuni, joka maalataan ehdottomasti! Tänne on tarkoitus saada myös pieni aamupalanurkkaus, jossa kahvinkeitin, kupit sekä muut tykötarpeet säilytettäisiin. Jääkaappi jääkin sopivasti omalle paikalleen, joten uskoisin idean olevan aika näppärä: maidot ym. saa kätevästi heti siitä viereltä.
Ruokapöytä saisi olla huomattavasti kevyempi ja vaaleampi, mitä nykyinen. Ehkä taiteilemme sen itse tai menemme sieltä mistä aita on matalin ja ostamme valmiina. Toisaalta rosoinen puupinta houkuttaa, toisaalta selkeä pinta. Vanha numerotapetti jää seinään niiltä osin missä se jo on, mutta uusi väliseinä odottelee vielä ratkaisua: maali vai samaa tapettia? Selkeä valkea seinä toisi valoa ja hyvän pohjan esimerkiksi tauluille ja hyllyille. Tai ehkä kenties tumma seinä?

Itselläni on aika selkeä käsitys ruokalutilasta, toki yksityiskohtia saa ja pääsee hiomaan vasta tilan valmistuessa. Ja niissähän tunnetusti voi tapahtua muutoksia sitä mukaan, kun omat mieltymykset muuttuvat. Mutta pääasia, että pohja on hallussa, sipistellä voi sitten matkan varrella :)

Miltäs suunnitelma kuulostaa? Herra K väläytteli eilen ( luultavasti huomaamattaan ja tietämättään mitä lausahduksella saikaan aikaan :D ) , että "keittiö laitetaan sitten kokonaan uudestaan, kun keritään". Niinkö? No siihen ei paljoa tarvita, kun ideat alkavat pääni sisällä pyöriä! Uudet tasot ja kaapinovet niin jo vain ollaan pitkällä :)

Oikein hyvää alkanutta viikkoa!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Plans for the dining room: I can't wait to get it all done!

- Sirpa -


KUVAT: Pinterest - tililtäni. Linkit kuvien alkulähteille löytyvät profiilin kautta!


You May Also Like

8 kommenttia

 1. Ihania suunnitelmia ja inspiskuvia! :) Hyvää alkanutta viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En niin millään malttaisi odottaa, että pääsen touhuamaan ja sisustelemaan :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä ja jäänkin innolla odottelemaan millaiselta lopputulos näyttää. Meillä haaveillaan myös keittiön aukaisemisesta takkahuoneseen, jonne saisi ruokailutilan. Siellä on vain yksi ikkuna, joten valoa kaivatttaisiin täälläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee varmasti syksyyn, että pääsee edes väliseinää rakentamaan - sen verran on varattu puuhaa tuohon laajennuksen tekemiseen. Jännityksellä odotellaan, millä aikataululla se valmistuu! Salaa toivon, että vuodenvaihteeseen mennessä pääsisi uudelle puolelle jo asustelemaan, mutta saas nähä :)

   Poista
 3. Wau miten täydellinen lankkupöytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Onneksi ei todellakaan tarvitse vielä päättää kaikesta, vaan saa pikku hiljaa miettiä :)

   Poista
 4. Apua juu, ei tuollaisia ideanpoikasia saisi heittää ilmoille. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin ajoissa näissä ideoinneissani! Pihamaalla kun kasvaa sammaleet ja nurmikko vielä siinä kohtaa, josta on tarkoitus aloittaa kaivamiset ja rakentaminen :D Roudan sulamista odotellaan ja sitten sitä saakin rakentaa ihan rytinällä. Toisaalta hyvä, että on aikaa suunnitella ja miettiä niin ei tarvitse viime tipassa lätkiä kunhannytjotainmaalia seiniin!

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)