Viherkasveja // Plants


KUVAT: 1 / 2 / 3


KUVA: 1


KUVA: 1

Tällä hetkellä viherkasvit ovat IN ja nousevat varmasti viimeistään tämän vuoden aikana isoksi osaksi kotien sisustusta. Itse en muista eläneeni koskaan ilman viherkasveja ja ne ovat olleetkin aina luonnollinen osa kotiani. Jopa asuessani ulkomailla, ensimmäisten hankintojen joukossa omaan solukämppääni oli viherkasvi. Joten tämä "viherkasvibuumi" on mielettömän mahtava juttu!

Omat suosikit ovat olleet peikonlehti sekä pullojukka. Pullojukka jaksaa huonosta vaihtelevasta hoidosta huolimatta kasvaa edelleen, mutta peikonlehti ( joka oli muuten aivan hurjan iso! ) taisi ottaa nokkiinsa eräässä muutossa eikä enää siitä virkistynyt. Amppelikasveissa ylivoimaisesti ihanin on ollut helmivillakko, jonka aionkin hankkia tänä keväänä uudelleen. Ei ehkä helpoin hoidettava, mutta todella kaunis.

Itse suosin pääasiassa helppoja, muodoltaan näyttäviä ja kooltaan suht isoja kasveja. Tällä hetkellä kotoa löytyy myös iso jukkapalmu, keihäsanopinkieli, palmuvehka sekä muutama muu satunnainen kulkija. Suunnitelmissa onkin pieni päivitys tänä keväänä kasvien osalta ja toivottavasti muutama uutuuskin löytää tiensä tänne. Keittiöön on myös suunnitelmissa pieni yrttitarha, mutta saa nähdä millaisella toteutuksella se sinne syntyy!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

I love green plants in my house! These are some of my favourites and I think I might get some new ones in this spring. I'm also dreaming of new herb garden in the kitchen.


Sirpa

You May Also Like

12 kommenttia

 1. Viherkasvit tuo ja luo kodikkuutta. Mä en vaan saa niitä pysymään hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne hieman haastetta tuo, varsinkin vähänkään vaativammat! Muutamaa erikoisuutta on tullu kokeiltua, mutta siihen se sitten jääkin.

   Poista
 2. Minunki kodissa on AINA vähintään yksi viherkasvi, rakastan niiden tuomaa kodikkuutta. Nyt olen hankkinut paljon uusia pieniä viherkasveja. Postausta aiheesta tulossa huonenna tai perjantaina, joten kannattaa käydä kurkkimassa blogiani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä todellakin tuovat kodikkuutta :) Pitää tullakin piipahtaman blogissa, jos vaikka saisi uusia vinkkejä!

   Poista
 3. Meillä on tällä hetkellä todella monta paikkaa kotona, jotka odottelevat viherkasveja. Muutossa huomasin, että ruukkujakin löytyy joka lähtöön. Olen nappaillut vanhoja arabian ruukkuja jo vuosia kirpputoreilta ja niitä on näköjään aika kasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, uutta kotia on sitten kiva alkaa sisustamaan ja miettimään paikkoja kasveille :) Ruukut tuppaa itelläni olemaan aina vähän vähissä, kun uutena ovat aika hinnakkaita..ja varsinkin, jos haluais istuttaa isoihin ruukkuihin pihalle jotain niin äkkiä se hinta kipuaa pilviin :( Joten, ruukkupuutarha olkoon vielä haaveissa!

   Poista
 4. Voi kun saisin edes jonkun viherkasvin pidettyä hengissä, mutta kun en vaan osaa :(. Tai sitten meillä on kotona joku epäsuotuisa viherkasvi-ilmasto, kun kaikki vaan kuolee. Onneksi ihmiset sentään säilyy :)

  Maljakossa on kyllä aina kukkia tai jotain luonnosta keräilemääni, mutta kiva tosiaan olis olla jotain "pysyvämpääkin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni kaikki paksulehtiset kasvit esim. juuri anopinkielet kestää lähes mitä vaan! Jopa huonon hoidon ja täällä ei todellakaan mitään viherpeukaloita olla - kastelen kun muistan, tai kastelen sitten liikaa :) Vaikeammat jutut pitäisi kyllä suosiolla osata jättää parempiin käsiin, viime keväinen oliivipuu taitaa kyllä vedellä viimosiaan..Vaikka kaunishan se on kun mikä, mutta hoidon puute ja osaamattomuus kostautuu armotta.

   Poista
 5. Mä ihailen viherkasveja usein kuvissa, mutta omassa kodissa ne tuntuu melko vierailta, vaikka yritystä välillä on. Yritän valita aina mahd. haalean vihreitä lajeja. :)

  Hei onnea paljon odotukseen ja talon laajennusprojektiin! Ihania juttuja teillä luvassa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä teidän sisustus on niin ihanan harmoninen ja vaalea, että vihreä saattaisi viedä kaiken huomion :)

   Kiitos, puuhaa, vilskettä ja vilinää on luvassa tälle vuodelle aikasta kivasti :)

   Poista
 6. Mun peikonlehti myös suuttui jostakin, kun siirsin se toiseen ruukkuun. Toivottavasti toipuu pian. Mun mummolla oli kymmenia viherkasveja kotona ja se oli ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, että harmittaa kyllä tuo peikonlehti :( Meilläkin mummolassa oli just sellasia viherkasvipöytiä, jotka oli pullollaan vaikka mitä - ja ne oli isoja ja tuuheita, monen vuoden kasvatuksen tulosta! Pääsispä itse samaan onnistumiseen :)

   Poista

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)