Viherkasveja // Plants


KUVAT: 1 / 2 / 3


KUVA: 1


KUVA: 1

Tällä hetkellä viherkasvit ovat IN ja nousevat varmasti viimeistään tämän vuoden aikana isoksi osaksi kotien sisustusta. Itse en muista eläneeni koskaan ilman viherkasveja ja ne ovat olleetkin aina luonnollinen osa kotiani. Jopa asuessani ulkomailla, ensimmäisten hankintojen joukossa omaan solukämppääni oli viherkasvi. Joten tämä "viherkasvibuumi" on mielettömän mahtava juttu!

Omat suosikit ovat olleet peikonlehti sekä pullojukka. Pullojukka jaksaa huonosta vaihtelevasta hoidosta huolimatta kasvaa edelleen, mutta peikonlehti ( joka oli muuten aivan hurjan iso! ) taisi ottaa nokkiinsa eräässä muutossa eikä enää siitä virkistynyt. Amppelikasveissa ylivoimaisesti ihanin on ollut helmivillakko, jonka aionkin hankkia tänä keväänä uudelleen. Ei ehkä helpoin hoidettava, mutta todella kaunis.

Itse suosin pääasiassa helppoja, muodoltaan näyttäviä ja kooltaan suht isoja kasveja. Tällä hetkellä kotoa löytyy myös iso jukkapalmu, keihäsanopinkieli, palmuvehka sekä muutama muu satunnainen kulkija. Suunnitelmissa onkin pieni päivitys tänä keväänä kasvien osalta ja toivottavasti muutama uutuuskin löytää tiensä tänne. Keittiöön on myös suunnitelmissa pieni yrttitarha, mutta saa nähdä millaisella toteutuksella se sinne syntyy!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

I love green plants in my house! These are some of my favourites and I think I might get some new ones in this spring. I'm also dreaming of new herb garden in the kitchen.


Sirpa

You May Also Like

12 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)