Uudet lasit // My new glasses
Sain ensimmäiset lasit oikein sopivasti yläasteen ensimmäisenä vuotena - ei todellakaan mikään elämän huippukokemus tai hetki saada niitä. Varsinkin kun sekä ylä- että alahampaat oli päällystetty nätillä rivillä silkkaa rautaa. Voitte vain kuvitella. Lasit saivat kutsumanimen John Lennon.

Siihen aikaan laseja pidettiin koska oli pakko. Eipä niitä sen kummemmin tullut ihmeteltyä, ne oli ne mitkä oli ja that's it. Myöhemmin, ammattikorkeakoulun aikaan, ostinkin sitten uudet, ihka omilla rahoillani, opintotuesta säästämällä. Ne oli mustat ja muovisangoilla. Ai että nimittäin rakastin niitä! Niiden hajottua tuli korvaavat lasit, väliin mahtui kehyksettömät, paljon paljon paljon piilolinssejä, toiset ruskeasankaiset muovikehykset, kasapäin piilolinssejä sekä yksi harha-askel ( en ollutkaan ihan niin valmis siniseen ) - ja edelleen niitä piilolinssejä. Lasit ovat olleet päässäni oikeastaan ainoastaan viikonloppuisin kotona ja silloinkin vain iltaisin. Noin kymmenen vuoden ajan.

Nyt viime aikoina on tuo piilolinssirulianssi alkanut ottamaan päähän, ihan kirjaimellisesti. Silmät ovat alkaneet kuivumaan ja jatkuva kertakäyttölinssien tilaaminen on alkanut olemaan turhauttavaa. Mars optikolle ja näöntarkastukseen. Olihan siellä vähän miinusta tullut lisää ja päätin, että nyt, nyt riittää piilareilla touhuaminen ja lasit kehiin!

Näin kymmenen vuoden jälkeen meni jokunen hetki totutella päivittäiseen lasien käyttöön, mutta hei, silmät ovat tykänneet ja kyllä tykkään itsekin!

' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

My new glasses! I have used contact lenses more than ten years now - I have worn glasses only once in a while. But I desided that now it's time to make changes and starting to ware glasses again!


Sirpa

PS. Ja kyllä, yläasteen Rautaseiska // John Lennon - traumoista on päästy yli jo aikoja sitten :)

You May Also Like

1 kommenttia

Kiitos ihanasta kommentistasi, nähdään pian uudelleen! :)